Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

Erfgoedschatten in de mooiste dorpen van Wallonië

De Mooiste Dorpen van Wallonië, 31 unieke plaatsen van ontroering! Tussen de met kinderkopjes geplaveide pleinen, de smalle straatjes in het hart van de dorpen, de oude tabaksdrogerijen of oude molens, van forten tot boerderijkastelen en andere kapellen, elk hoekje en gaatje is bewaard gebleven om de eeuwenlange geschiedenis die in de stenen te lezen is, intact te houden.

Liefhebber van architectuur of bijzonder erfgoed? In de stemming voor een wandeling of een uitstapje naar een onvergetelijke plek in Wallonië? Ontdek de mooiste landelijke erfgoedschatten van Wallonië en onze mooie dorpen!

Het Henegouwse leemplateau

Montignies-Sur-Roc, de parel van de Haut-Pays (Hooglanden), is aangelegd rond een prachtig bebost plein met huizen in Doornikse stijl. Ontdek tijdens een idyllische wandeling in het dorpshart de oude molen en het kasteel, die doorkruist worden door een oude Romeinse weg.

Place Fulgence Masson à Montignies-sur-Roc Place Fulgence Masson à Montignies-sur-Roc © Grégory Mathelot

Het landelijke Ragnies is een plek vol prachtige ontdekkingen, te beginnen met de Romaanse kerk, het kasteel Semal, het Spaanse Huis en de aanwezigheid van grote boerderijen die natuursteen en baksteen combineren. Maak een kleine omweg naar de nabijgelegen ruïnes van de abdij van Aulne en de hangende tuinen van Thuin, een bezoekje waard.

Grosses fermes à Ragnies Ferme de la Cour à Ragnies © Rita photographie

Haspengouw

Trek verder richting Haspengouw en het dorp Mélin, met zijn gebouwen opgetrokken uit steen van Gobertange. Midden in de velden staan de boerderij van Hesserée, de prachthoeve “Cense du Seigneur”, de boerderij van Fortemps en de boerderij van Tilleul, indrukwekkende gebouwen die herinneren aan een bloeiend tijdperk van de landsheren. Even buiten het dorp maken de abdij van Ramée en de boerderij van Wahenge deel uit van het Uitzonderlijk Erfgoed van Wallonië.

Ferme de la Hesserée à Mélin

Ferme de la Hesserée à Mélin © Christian Collet

 

Condroz

De condroz van Namen is meer dan een bijzondere plek! In het hart van Celles liggen tal van architecturale schatten: de collegiale kerk Saint-Hadelin, een waar meesterwerk van de Romaanse kunst, en de kluizenaarswoning Saint-Hadelin, makkelijk te bereiken via een kruisweg. Vanaf deze hooggelegen plek kan je genieten van een prachtig uitzicht. En slechts twee kilometer verderop is een bezoek aan het Kasteel van Vêves een must. Het sprookjesachtige kasteel wordt beschouwd als een van de mooiste middeleeuwse kastelen van België. Al bijna 800 jaar domineert het de vallei met zijn charmes!

Architecture Celles en CondrozCelles © Mark Rossignol

Kuieren door de straten van Chardeneux, dat is gecharmeerd worden door de traditionele kalkstenen huizen, de Romaanse kapel en de oude waterbrug. Niet ver daarvandaan is ook het beschermde architectonische geheel van Vervoz een streling voor het oog!

Habitat traditionnel à ChardeneuxHabitat traditionnel à Chardeneux © Rita photographie

Het dorp Crupet, omringd door kabbelende beekjes, is een parel van een dorp! De traditionele gevels, de oude molens, de binnenpleinen, de tuinen… alles doet je onderdompelen in zijn pittoreske charme. Ontdek ook het majestueuze middeleeuwse versterkte huis dat trots in het midden van zijn vijver staat, de kerk Saint-Martin of de wonderbaarlijke kunstmatige grot gewijd aan Saint-Antoine de Padoue!

Maison forte de Crupet sous la neigeMaison forte de Crupet © Bernard Dacier

In een decor van valleien onthult Falaën een architecturaal erfgoed dat wordt gedomineerd door het imposante silhouet van zijn 17e-eeuwse kasteelhoeve. Op ongeveer 3 km afstand kan je de ruïnes van het kasteel van Montaigle bezichtigen. Deze voormalige residentie van de graaf uit de 14e eeuw staat verheven op een rotsachtige uitloper en staat geklasseerd als uitzonderlijk erfgoed in Wallonië.

Château-ferme de FalaënChâteau-ferme de Falaën

In Mozet is het dorpshart geklasseerd als architecturaal geheel, met andere woorden, het traditionele erfgoed is goed bewaard gebleven. De boerderij Royer en zijn indrukwekkende beschermde toren uit 1614, evenals de boerderij Douxflamme, roepen herinneringen op aan het tijdperk van de landsheren. En houd nog wat tijd over om iets verderop het kasteel van Mozet, de Mont Sainte-Marie en de boerderij Basseille te bezichtigen.

Ancien presbytère de MozetMozet © Yoshimura

Ondergedompeld in het groen, ligt het charmante dorp Thon-Samson. Een wandeling door de kronkelende straatjes onthult het merkwaardige kalkstenen erfgoed, met de prachtige kasteelboerderij, de oude pastorie, de traditionele huizen, het kasteel van Forges en de oude vesting Samson.

Château-ferme de Thon

Château-ferme de Thon © Aurélie Ducroze

Château-ferme de Thon © Aurélie Ducroze

Land van Herve

Verscholen in het coulisselandschap telt het dorp Clermont-sur-Berwinne enkele architecturale pareltjes. Rond de Sint-Jacobus de Meerderekerk, de beroemde Place de la Halle en het prachtige 19e-eeuwse stadhuis vind je een verscheidenheid aan verschillende architecturale stijlen die door de eeuwen heen het dorp hebben getekend. In de omgeving van het dorp mag je het kasteel van Crawhez, de kasteelhoeve van Aguesse en de abdij van Val Dieu zeker niet missen!

Place de la Halle à Clermont-sur-Berwinne

Place de la Halle à Clermont-sur-Berwinne © Mark Rossignol

Deze voormalige hoofdstad van het hertogdom Limbourg was een onverslaanbare vesting! Het historische centrum, een uitzonderlijk erfgoed van Wallonië, is bezaaid met beschermde monumenten die getuigen van de middeleeuwse bloei, zoals de gotische kerk Saint-Georges, het voormalige gerechtshof (Arvô) en het kasteel van Andrimont. Maak een wandeling over het mooie Saint-Georgesplein of kuier door de steegjes en langs vestingmuren uit vervlogen tijden.

Limbourg

Limbourg © Black Box Photo

Laat je verwonderen in de kleine straatjes van Soiron, waar de traditionele huizen mooi bewaard zijn gebleven. De imposante kerk van Saint-Roch, de voormalige pastorie, het kasteel en een hoog gebouw met wel 160 schietgaten in het centrum van het dorp, getuigen van de textielindustrie die ooit in de streek floreerde. Op een boogscheut daar vandaan, kan je het kasteel van Sclassin bezichtigen.

Bâti traditionnel à Soiron

Bâti traditionnel Soiron

 

Fagne-Famenne

Met zijn oude vesting en kasteel die prachtig in het meer weerspiegelen, weet Barbençon je te verleiden! De huizen in het historische centrum vormen een bijzonder geheel van architecturale uniformiteit. Bewonder de kerk Saint-Lambert en de vele historische boerderijen, zoals de boerderij van Perruque, die je terugvoeren naar lang vervlogen tijden. Ook de historische taferelen van het dorp geven je een blik in het verleden.

Ferme à Barbençon

Ferme à Barbençon ©  Aurélie Ducroze

In Ny vloeien de elementen in elkaar over: de natuursteen van de huizen verenigt zich met het water van de fonteinen en de oude watermolen. De typische bouwstijl wordt gedomineerd door een neogotische kerk en een monumentale beschermde kasteelhoeve.

Ny

Ny © Mark Rossignol

Op de grens van de Famenne en de Ardennen ligt Sohier langs een brede weg met traditionele huizen, in een landschap dat wordt gekenmerkt met het opvallende silhouet van een indrukwekkend kasteel en te midden van een bosrijk park.

Rue traditionnelle à Sohier

Sohier © Rita Photographie

Het kleine dorpje Soulme telt een vijftigtal huizen in typische kalksteen uit de streek. Bezoek de kerk van Saint-Colombe, de charmante molen te midden van een bucolische omgeving en de oude uitzichten van het dorp, het verleden was nog nooit zo dichtbij.

Soulme en Fagne-Famenne

Soulme © Yoshimura

Het majestueuze kasteel van de graven van Hamal torent hoog uit in het bosrijke landschap van Vierves-sur-Viroin. Ontdek meer over het leven van toen met het monumentaal washuis en een indrukwekkend neoklassiek mausoleum op de nabijgelegen begraafplaats. Aanschouw de vroegere uitzichten met zijn iconische gebouwen zoals ze vereeuwigd zijn op het doek.

Château des Comtes de Hamal à Vierves-sur-Viroin

Château des Comtes de Hamal à Vierves-sur-Viroin

Eenmaal in het dorpscentrum van Wéris tref je de Romaanse kerk Saint-Walburga aan, omringd door stenen en vakwerkhuizen. En voor de echte verkenners wacht er een ongelooflijke vondst in de omgeving: megalithische bouwwerken uit de eerste helft van de derde eeuw voor Christus. Geclassificeerd als uitzonderlijk erfgoed, is dit zonder twijfel een prachtig bewaard monument in Wallonië!

Habitat traditionnel à Wéris

Wéris © Mark Rossignol

Ardennen

In het hart van de authentieke Ardennen zal Gros-Fays je charmeren met zijn leistenen huizen, zijn kasteelhoeve uit de 16de eeuw en de oude uitkijkpunten die de traditionele straatjes sieren.

Habitat traditionnel à Gros-Fays

Gros-Fays © Rita photographie

Genesteld te midden van de bossen, zijn de vroegere voorzieningen van het charmante dorpje Laforêt nog in ere, de drinkbakken, washuizen en tabaksdrogerijen, herinneringen aan een activiteit die de streek rijk maakte en waarvan de houten geraamtes nog fier rechtop staan. Rond de kerk Sainte-Agathe zijn kleine leistenen boerderijen gegroepeerd. En wie het dorp bezoekt in de zomer krijgt er een attractie bij, de Semois oversteken via de beroemde houten loopbrug “Pont de Claies”.

Ancien séchoir à tabac à Laforêt

Ancien séchoir à tabac à Laforêt © Rita photographie

In Mirwart vallen de boerderijen en kleine landbouwbedrijven in traditionele bouwstijl meteen op: het houtwerk,de oude natuurstenen en bakstenen… Een beetje verderop staat aan het eind van de hoofdweg een imposant kasteel uit de 11e eeuw, met aan de rand van het dorp een oude molen. Tijdens een wandeling door het bos, kan je een ‘vergeten’ ontdekking doen: een ijskelder. Deze ouderwetse vriezer dateert uit de 19e eeuw!

Habitat traditionnel à Mirwart

Habitat traditionnel à Mirwart © Rita photographie

Lorraine

In Nobressart in Belgisch Lotharingen zijn enkele mooie voorbeelden van traditionele woningen bewaard gebleven. De gevels bedekt met lichtgekleurd pleisterwerk, typisch voor de streek, geven een zachte indruk. Als je door het dorp wandelt, kom je een oude keizerlijke molen tegen, een school en een voormalig gemeentehuis, evenals verschillende boerderijen en oude washuizen.

Nobressart

Nobressart © Rita photographie

Al slenterend door de straten van Torgny ontdek je het traditionele erfgoed van het dorp: washuizen, pottenbakkerijen en een oude kluizenaarswoning. Wat verderop liggen de ruïnes van het kasteel van Montquintin, op de top van een heuvel. Voor wie van authenticiteit met een vleugje verbeelding houdt!

Ferme classée à Torgny

Torgny © Rita photographie

46 Wandelingen Erfgoedschatten

Condroz
 • Chardeneux
 • Crupet
 • Mozet
 • Thon-Samson

Boucle vélo 4: De la Meuse à la Somme, visitez le Condroz intime

Fietsroute

Quatre Beaux Villages sont au menu de cette belle et grande balade à vélo qui vous emmène à la découverte de la vraie nature du Condroz!

Condroz
 • Thon-Samson

Thon-Samson: een dorp tegen de heuvels

Lange wandelingen

Het dorpje Thon-Samson, in de Namense Condroz, ligt tegen een glansrijke achtergrond die uitkijkt op de valleien van de Maas en de Samson.

Land van Herve
 • Limbourg

Limbourg: ongerepte natuur, een uitzonderlijk erfgoed

Korte wandelingen

De hoofdstad van het voormalige Hertogdom Limburg gold als een onneembare vesting. Deze voormalige bolwerk bekleedt immers een strategische locatie aan de oevers van de Vesder.

Condroz
 • Falaën

Falaën: tussen Meuse en Molignee

Korte wandelingen

Falaën met zijn grote verscheidenheid aan bouwkundig, industrieel, landschappelijk en cultureel erfgoed ligt ingebed in een glooiend landschap, en wordt gekenmerkt door de ruïnes van "Montaigle".

Lotharingen
 • Chassepierre
Chassepierre

Chassepierre: wanneer de Semois op het toneel komt!

Korte wandelingen

Chassepierre dankt ongetwijfeld zijn naam aan de twee Latijnse woorden « Casa Petra » die « Stenen huis » betekenen.

Fagne-Famenne
 • Barbençon
Lac et château de Barbençon

Barbençon: aan de voet van het meer

Lange wandelingen

Het leven in dit geschiedenisrijke dorp is onlosmakelijk verbonden met de heerlijkheid van Barbençon.

Condroz
 • Thon-Samson
Château-ferme de Thon

Thon-Samson: vanuit de heuvels

Korte wandelingen

Historisch waren het altijd twee gescheiden dorpen. Thon en Samson zijn vandaag verenigd in een tweeledige plaats die hun condruzische identiteit bevestigt.

Land van Herve
 • Olne

Chasse au trésor "Totemus" de Olne

Korte wandelingen

Partez à la chasse aux trésors et (re)-découvrez les richesses du patrimoine du village de Olne

Fagne-Famenne
 • Barbençon
credits to Rita Van De Walle

Barbençon: streek van emotie en eeuwenoude stenen

Korte wandelingen

Het dorp, bakermat van de landsheren van Barbençon, was beroemd voor zijn glas- en marmerindustrie.

Ardennen
 • Mirwart
MIRWART

Mirwart: een kasteel genesteld in het groen

Korte wandelingen

Mirwart is een pittoresk dorpje waarop de tijd geen vat lijkt te hebben.

Plateau van de Henegouwse leemstreek
 • Ragnies
Ferme de la Cour à Ragnies

Ragnies: tussen prachtige landschappen

Lange wandelingen

Te midden van prachtige landschappen met charmant klinkende namen zoals Blanchamps, Cocriamont, Gravelotte en het Champs du Marais onttrekt zich het mooie dorpje Ragnies.

Fagne-Famenne
 • Ny

Ny: langs de Isbelle-vallei

Lange wandelingen

De manier waarop steen en water subtiel in elkaar overvloeien verklaart de pracht van Ny.

Land van Herve
 • Soiron

Soiron: in het land van distels

Korte wandelingen

Soiron, gelegen in een dal waar de Bola doorheen stroomt en omringd door bosschages, boomgaarden en grasland, is als een discrete hide-away die u niet snel zal vergeten.

Condroz
 • Celles
Architecture Celles en Condroz

Celles: in de sporen van Sint-Hadelin

Korte wandelingen

Welkom in de sporen van Sint-Hadelin, in Celles, in de Naamse Condroz.

Fagne-Famenne
 • My
Frondaison à My

My: langs de Famenne

Lange wandelingen

In de Luikse Famenne-streek bekoort het rustige dorpje My alle erfgoedliefhebbers alsook enthousiaste wandelaars.

Land van Herve
 • Limbourg

Limbourg: van de vesting tot de neus van Napoleon

Lange wandelingen

De oude vesting van Limbourg was de hoofdstad van het oude Hertogdom Limburg. Boven een smalle bocht van de Vesder ligt het tegen een rotsachtige bergrug.

Land van Herve
 • Olne

Olne: smaakvolle bestemming

Korte wandelingen

Te midden van een landschap dat het midden houdt tussen het zachtglooiende Land van Herve en het gevarieerde Ardens massief verraadt alleen de torenspits van de Église de aanwezigheid van het dorpje.

Condroz
 • Mozet
Mozet village Wallonie

Mozet: niet te missen natuur

Lange wandelingen

Mozet ligt verborgen in een groene omgeving, in de glooiingen van de Condroz-heuvels.

Condroz
 • Crupet
Crupet in de sneeuw

Crupet: langs de molen

Korte wandelingen

In het smalle dal van Crupet en haar bijrivieren zal u verrukt zijn door de bescheiden schoonheid van de huizen, sierlijk ingebed in een vredig en heuvelachtig landschap.

Condroz
 • Crupet

Crupet: bossen en valleien rond Crupet

Lange wandelingen

Midden in een onstuimig reliëf, gevormd door een reeks uit de heuvels afdalende beekjes, rijst Crupet op.

Fagne-Famenne
 • Vierves-sur-Viroin
Château des comtes de Hamal à Vierves-sur-Viroin

Vierves-sur-Viroin: een afspraak met de natuur

Korte wandelingen

Vanaf de hoogten zoomt u in op het dorp en het fraaie kasteel «des Comtes de Hamal».

Plateau van de Henegouwse leemstreek
 • Ragnies

Ragnies: rond van de typische hoeven

Korte wandelingen

Ragnies, niet ver van Thuin gelegen aan het riviertje van de Marais, wordt in het zuiden omringd door het bos van Luiseul en in het noorden door het bos van Agaises.

Lotharingen
 • Nobressart

Nobressart: tussen droombeeld en toverij...

Korte wandelingen

Nobressart ligt middenin een glooiend amfitheater en te midden van een lieflijk landschap.

Condroz
 • Chardeneux
Chardeneux

Chardeneux: welkom in de echte Condroz!

Lange wandelingen

Ontdek het fijne dorpje Chardeneux en betreed de “echte Condroz”!

Fagne-Famenne
 • Wéris

Wéris: streek van legendestenen

Korte wandelingen

Aan de rand van Fagne-Famenne, waar de hoge beboste hellingen overgaan in een glooiend en kleurrijk landschap van akkers en weiden, ligt een traditioneel ogend dorpje.

Condroz
 • Celles
 • Crupet
 • Falaën
 • Mozet
 • Sosoye
 • Thon-Samson
 • En andere dorpen

NEW/ Kunstparcours "Zes stappen richting kunst tussen Samson en Lesse"

Routebeschrijving

Ontdek de Condroz! Deze hedendaagse kunstroute laat u ook de prachtige landschappen van Condruz ontdekken, een land van authentieke smaken en een bewaard gebleven gebouwd erfgoed!

Haspengouw
 • Mélin

Mélin: velden en wit dorp

Lange wandelingen

Op een boogscheut van Geldenaken bevindt zich Mélin, verborgen in een heuvelachtig landbouwgebied en omringd door bossen.

Condroz
 • Celles
ermitage Saint Hadelin Celles

Celles: in de voetsporen van Sint-Hadelijn

Lange wandelingen

Celles, de authentieke parel van de Namense Condroz, ligt in de vallei van het riviertje Saint-Hadelin.

Fagne-Famenne
 • Soulme
Soulme paysage

Soulme: waar natuur en erfgoed bleven stilstaan in de tijd

Lange wandelingen

Wie een omweg wil maken, kan terecht in Soulme, aan de rand van de Namense Fagne-Famenne.

Land van Herve
 • Clermont-sur-Berwinne
Paysage de bocage à Olne

Clermont-sur-Berwinne: heuvels en bronnen van de Berwinne

Lange wandelingen

In Clermont belandt u midden in de unieke landschappen van het Land van Herve.

Fagne-Famenne
 • Wéris

Wéris: legendarisch land en legendestenen

Lange wandelingen

Welkom in een land rijk aan geschiedenis en legendes. Aan de rand van de Fagne-Famenne rijst Wéris op, midden in de best bewaarde megalithische site van Wallonië!

Land van Herve
 • Clermont-sur-Berwinne

Clermont-sur-Berwinne: vanuit de heuvels

Korte wandelingen

Lieve bezoekers, u die vanaf de 17de eeuwse kerk uitkijkt over Clermont, wordt u niet een beetje duizelig van al die fraaie weerhaantjes aan het firmament?

Condroz
 • Mozet
Bâti condruzien à Mozet

Mozet: land van gisteren, steen van nu

Korte wandelingen

Mozet is een dorpje met middeleeuwse allures. Het is omringd door velden, bossen en tuinen en deze versterken het groene kader van de omgeving.

Land van Herve
 • Soiron

Soiron: groene wildgroei van wouden

Lange wandelingen

Soiron is een afgelegen plek midden in een weelderige natuur met boomgaarden met verspreide hagen. Het neemt een knusse plek in een vallei gevormd door het heldere water van de Bola.

Fagne-Famenne
 • My
My ferme-château Wibin-Gillard

My: juweeltje tussen Ardennen en Condroz

Korte wandelingen

Herinnering aan een zeer machtige heerschappij, My wordt vanaf 874 vermeld.

Fagne-Famenne
 • Vierves-sur-Viroin
Vierves-sur-Viroin

Vierves-sur-Viroin: afspraak met de natuur

Lange wandelingen

Vierves-sur-Viroin ligt aan de oever van een rivier en kent een prachtige uitstraling tussen de omliggende groene weilanden en kalkstenen heuvels.

Ardennen
 • Mirwart

Mirwart: oneindig groen

Lange wandelingen

Natuurliefhebbers zullen zeker de uitgestrekte bossen kunnen waarderen die het dorp Mirwart omringen.

Fagne-Famenne
 • Ny

Ny: stenen en fonteinen

Korte wandelingen

Gelegen in een weidse vallei met beboste kammen en waar twee riviertjes doorheen lopen, combineert het dorp op subtiele wijze steen en water.

Lotharingen
 • Torgny
TORGNY

Torgny: een dorpmet zuidelijke kleuren

Korte wandelingen

Torgny, een klein zuidelijk Lotharings dorp, leunend tegen een heuvelwand, wordt door het omringende Ardens massief beschermd tegen de noordoostenwind.

Ardennen
 • Laforêt
laforet

Laforêt: dorp van geheimzinnige legenden en fantastische verhalen

Korte wandelingen

Laforêt, een Ardens dorpje van de gemeente Vresse-sur-Semois, ligt op de linkeroever van de Semois.

Ardennen
 • Our
Eglise Saint-Laurent à Our

Our: land van tradities en toekomst

Korte wandelingen

Het dorp « Our » nestelt zich in de vallei van de Our, zachtjes uitgehold in de loop van de tijd.

Haspengouw
 • Saint-Remy-Geest

Saint-Remy-Geest: een schat in het witte land

Korte wandelingen

Net als het naburige Mélin straalt Saint-Remy-Geest in de straten en steegjes een witte gloed uit.

Haspengouw
 • Mélin

Mélin: het witte dorp

Korte wandelingen

Gelegen in een heuvelachtig en bebost landschap, is Mélin onweerstaanbaar vanwege het licht.

Condroz
 • Falaën

Falaën: kastelen, rotsen en rivieren

Lange wandelingen

Falaën ligt in de buurt van Maredsous en van de Molignée-vallei. Het onthult zijn kalkstenen woningbouw, waar de klokkentoren van de kerk alsook de drie hoge toren van de kasteelhoeve opduiken.

Land van Herve
 • Clermont-sur-Berwinne
 • Limbourg
 • Olne
 • Soiron
Barbançon

Buitengewone route: door het Land van Herve en Vesder

Routebeschrijving

Ga op ontdekking in de mooie streek van het Land van Herve en Vesder! Tijdens de tocht van een honderdtal kilometer toont deze route de schoonheid van de 4 Mooie Dorpen in de streek.

Fagne-Famenne Plateau van de Henegouwse leemstreek
 • Barbençon
 • Lompret
 • Ragnies
 • Soulme
 • Vierves-sur-Viroin
Pays des Lacs

Speciale route: het Land van de Meren

Routebeschrijving

Vertrek voor een kennismaking met de mooiste Dorpen van Wallonië van het Land van de Meren! Op een reis van een honderdtal kilometer, dit circuit toont u de charme van 5 mooie dorpen van de streek.

Zie andere inspiraties

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie