Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

Als een schildwacht lijkt een lange boerderij de toegang tot de oude leistenen brug te bewaken. Het gebouw, dat parallel aan de weg ligt, draait naar de rivier en zorgt voor een essentiële toegang tot het water. De ligging, uit het centrum van de historische kern, bevestigt een late bouwperiode.

De voorgevel van de langgerekte boerderij vertelt het verhaal van de veranderingen die sinds het einde van de 19e eeuw hebben plaatsgevonden. Oorspronkelijk was het gebouw voorzien van een woning, herkenbaar aan de symmetrische verdeling van de ramen aan weerszijden van de ingang, een stal en een schuur, en werd het aan beide uiteinden uitgebreid met een stal. De vooruitgang van de veeteelt in deze regio, met zijn natte gronden die minder geschikt zijn voor de teelt, verklaart deze uitbreidingen.

Hier legde de aanwezigheid van het reliëf een ontwikkeling op in de lengte en de hoogte in plaats van in de diepte, in tegenstelling tot de Ardense volumes van de dorpskern. In de voorgevel komt de 19e eeuw tot uitdrukking in de regelmaat van de openingen in de woning en de verscheidenheid van de gebruikte materialen voor de kozijnen, zoals baksteen en kalksteen of hout, en voor de daken met leien of dakpannen.

Voor meer informatie, zie onze erfgoedfiche.

Praktische informatie

FERME MULTICELLULAIRE

Rue de Porcheresse, 8 – 6850 Paliseul

MAISON DU TOURISME DU PAYS DE BOUILLON EN ARDENNE

Quai des saulx, 12 – 6830 Bouillon

+32(0)61/46 52 11

www.bouillon-tourisme.be 

SYNDICAT D’INITIATIVE DE PALISEUL

Grand-Place, 7 – 6850 Paliseul

+32(0)61/287737 

+32(0)470/96.24.58

www.si-paliseul.be

www.facebook.com/SIPaliseul6850

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie