Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

Het kasteel van Vêves, gelegen op een rotsachtige uitloper, domineert al bijna 800 jaar de vallei van het dorp Celles. Dit opmerkelijke middeleeuwse kalkstenen kasteel is sinds zijn stichting in de Middeleeuwen in dezelfde familie gebleven!

Het is het resultaat van verschillende bouwcampagnes en zijn oorsprong gaat terug tot de 13e eeuw. Het kasteel staat op zijn natuurlijke basis en heeft zes ronde torens die met hun slanke daken naar de hemel wijzen. Aan zijn voeten ligt een tapijt van tuinen die in terrassen overlopen. Het straalt een charmante sfeer uit!

Met zijn prachtige torens en houtwerk lijkt het Château de Vêves zo uit een sprookje te komen. Het wordt beschouwd als een van de mooiste middeleeuwse kastelen van België en is opgenomen in het uitzonderlijk erfgoed van Wallonië.

Praktische informatie

CHATEAU DE VEVES

Rue de Furtooz, 3 – 5561 Celles

https://chateau-de-veves.be

ANTENNE MAISON DU TOURISME FAMENNE-ARDENNE OURTHE & LESSE 

Rue de Behogne, 5 – 5580 Rochefort 

+32(0)84/34 51 72

www.famenneardenne.be 

OFFICE DU TOURISME DE HOUYET 

Rue de la Station, 21A – 5560 Houyet 

+32(0)82/22 32 14

www.tourismehouyet.be 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie