Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

De huizen in het dorp, die typisch zijn voor de woningen in de Fagnes-Famenne, lijken zo op elkaar dat ze bij elkaar lijken te horen. Deze homogeniteit is te danken aan de functionele aard van de gebouwen, die hoofdzakelijk agrarisch van aard waren, maar ook aan het feit dat zij in een vergelijkbare periode zijn gebouwd, hoofdzakelijk in de tweede helft van de 19e eeuw. De volumes, die vrij imposant zijn en meestal uit één blok bestaan, zijn bekleed met kalksteenpuin, zandsteen, oud vakwerk, baksteen en leisteen, in een brede waaier van kleuren.

De indeling van de woningen, in rijtjes, resulteert in een opeenvolging van voordeuren in een doorlopende relatie met de straat. Deze configuratie ligt iets terug van de weg en definieert een ruimte die openstaat voor de openbare ruimte en vrij is van privé-gebruik. Het stond bekend als een “usoir” en werd gebruikt voor de opslag van landbouwwerktuigen en voor het opslaan van hout of mest.

Voor meer informatie, zie onze erfgoedfiche.

Praktische informatie

MAISON DU TOURISME DU PAYS DE SAINT-HUBERT

Place du marché, 15 – 6870 Saint-Hubert

+32(0)61/61 30 10

www.saint-hubert-tourisme.be 

OFFICE DU TOURISME DE WELLIN

Grand Place, 184 – 6920 Sohier

+32(0)84/41 33 59

tourisme@wellin.be 

www.wellin.be/loisirs/tourisme 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie