Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

Vanaf 1885 werd de Société Nationale des Chemins de fer Vicinaux belast met de aanleg van spoorlijnen in nog niet bediende regio’s.

Deze secundaire lijnen, “chemins de fer vicinaux” genoemd, hadden tot doel de bevolking van plattelandsgebieden een openbare vervoersdienst aan te bieden en de economische activiteit van het land te stimuleren door goederen en landbouwproducten te vervoeren.

Een groot openbaarvervoernetwerk zou zich snel ontwikkelen en op zijn hoogtepunt meer dan 4.500 km spoor bereiken, waarvan meer dan 400 km in de provincie Luxemburg.

Het baanvak “Arlon-Nobressart” van de lokale spoorweg werd in 1910 in gebruik genomen, het jaar daarop gevolgd door het baanvak “Martelange-Nobressart”. De lijn werd in 1952 verlaten ten gunste van bussen en auto’s.

Voor meer informatie, zie onze erfgoedfiche.

Praktische informatie

MAISON DU TOURISME DU PAYS D’ARLON

Rue des Faubourgs, 2 – 6700 Arlon
+32(0)63/21 94 54

www.arlon-tourisme.be 

PARC NATUREL DE LA VALLÉE DE L’ATTERT ET SYNDICAT D’INITIATIVE DU VAL D’ATTERT

Voie de la Liberté, 107 – 6717 Attert

+32(0)63/22 78 55

www.pnva.be

www.attert-tourisme.be

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie