Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

De top

  • Kerk van Sainte-Colombe : Romaans gebouw met een gedrongen toren (11e-12e eeuw) en een drievoudige hoofdbeuk in gotische stijl – Beschermd monument 

  • Oude pastorie : In de omheining gevormd door de kerk en het kerkhof staat een klassiek huis in kalksteen, heringericht in de 18e eeuw. 

  • Oude molen (18e eeuw) : Een groot beschermd complex in de rustige vallei van de Hermeton, bestaande uit een molen, woning, bijgebouw, omleidingskanaal, molenrad, dam en sluizen  

  • Voormalige steengroeven : De ontginning van de ooit beroemde rode marmer en kalksteen vanaf het einde van de 18e eeuw  

  • Oude uitzichten van het dorp : Informatieborden in het dorp met foto’s over het leven van vroeger  

  • Vallei van Hermeton : Gebied van groot biologisch belang “Natura 2000”   

In het hart van de “Fagne namuroise”

Niets kan de rust van Soulme verstoren: het dorp is gelegen in een prachtige groene omgeving bovenop een heuveltop, ver van het lawaai van de drukkere wegen. Het eerste wat je ziet bij aankomst is de massieve toren van de Kerk van Sainte-Colombe. De geklasseerde kerk dateert uit de 11e eeuw en wordt omringd door kastanjebomen. Aan de voorzijde van de kerk hangt een serene sfeer in het dorp met zijn rustige straten.  Zo’n vijftigtal huizen staan gegroepeerd rond de kerk en dateren uit de 18e en 19e eeuw. De huizen zijn gemaakt van kalksteen of bedekt met traditionele witkalk. Het dak is gevormd door leisteen. Ze zijn eenvoudig en vormen een harmonieuze kern, met enkele boerderijen die leven op het ritme van de seizoenen.

Onder de opmerkelijke gebouwen prijkt de mooie molen van Soulme — waarvan het huidige gebouw dateert uit de 17e of 18e eeuw — een oude pastorie en de oude boerderij van de Monniken. Soulme is het ideale vertrekpunt voor wandelingen in de natuur. Het is zelfs de meest populaire activiteit in de streek en de onmiddellijke omgeving: wandelen door de bossen of dwars door de velden, te voet, met de fiets of te paard. Er is voor elk wat wils! De vallei van de Hermeton telt vele uitgestippelde paden door een adembenemend landschap.

 

Maison du Tourisme Pays Des Lacs
Route de la Plate-Taille, 99
6440 Boussu-Lez-Walcourt
Tél.  : +32(0)71/ 14 34 83
Site web

 

Office du Tourisme de Doische
Rue du Bois du Fir, 115
5680 Doische
Tél : +32(0)82/ 74 49 42
Site web

 

La page Facebook du Comité Soulm’Actif
Page Facebook

Breid uw bezoek aan Wallonië uit op VISITWALLONIA.BE

Visit Wallonia

Accommodatie in Soulme

De smaken bij Soulme

De activiteiten inSoulme

De winkel van de mooiste dorpen

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie