Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

Dit gebouw, dat waarschijnlijk op de plaats van een ouder gebouw stond, werd tussen de 16de en de 18de eeuw met aanzienlijke middelen verbouwd.

De chronologische volgorde van deze werken volgt de plattegrond van de kerk, van de toren tot het koor.

Zo dateert de portaaltoren, aan de basis open door spits toelopende traveeën, uit 1589. Het transept en het koor dateren uit de 18e eeuw. De kalksteen die op alle gevels is aangebracht, verbindt visueel de verschillende bouwfasen, waardoor de homogeniteit van de buitenkant van het gebouw wordt gewaarborgd.

Het interieur zit vol architectonische details, zoals Toscaanse zuilen, gelambriseerde wiegen die het middenschip bedekken, een plaveisel van terracotta en grijs en roze marmer, alsmede interessante 18e-eeuwse monumenten en grafstenen met mannen en vrouwen met verschillende profielen, van priesters tot marmerbewerkers, van advocaten tot butlers.

Praktische informatie

ÉGLISE SAINT-LAMBERT

Pl. de Paul de Barchifontaine – 6500 Beaumont

MAISON DU TOURISME PAYS DES LACS

Route de la Plate Taille, 99 – 6440 Boussu-lez-Walcourt

+32(0)71/14 34 83

www.cm-tourisme.be 

OFFICE DU TOURISME DE BEAUMONT

Grand-Place, 10 – 6500 Beaumont

+32(0)71/58 81 91

www.beaumont.be 

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie