Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

Deze kleine geklasseerde gebouwen aan de ene kant van het dorp illustreren de drie functies die water vroeger in het plattelandsleven vervulde: het overdekte washuis, dat aan het begin van de 20e eeuw uit schistzandsteen werd opgetrokken, bood de vrouwen van het dorp de gelegenheid hun kleren beschut tegen de weersomstandigheden te wassen.

Binnenin heeft de kuip brede schuine randen voor het slaan van de was. Ernaast losten het vee en de kudden hun dorst in een ronde trog van blauwe steen. Tenslotte bevindt zich onder een 19e eeuws gebouw een kleine fontein voor de gemeenschap.

Een ander beschermd ensemble, bestaande uit een ronde drinkbak en een wastobbe uit dezelfde periode, siert de top van het dorp.

Voor meer informatie, zie onze erfgoedpagina.

Praktische informatie

FONTAINES, LAVOIRS & ABREUVOIRS

Rue du pont de claies – 5550 Laforêt

MAISON DU TOURISME DU PAYS DE BOUILLON EN ARDENNE

Quai des Saulx, 12 – 6830 Bouillon

+32(0)61/46 52 11

www.bouillon-tourisme.be 

CENTRE TOURISTIQUE ET CULTUREL DE VRESSE-SUR SEMOIS

Rue Albert Raty, 83 – 5550 Vresse-sur-Semois

+32(0)61/29 28 27

http://tourisme.vresse-sur-semois.be

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie