Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

Maredsous werd in de negentiende eeuw gesticht door Benedictijner monniken, maar heeft een veel verder verleden. Meer dan duizend jaar, in feite.

De abdij, gelegen in de vallei van de Molignée, wordt beschouwd als een van de mooiste abdijen van België en biedt pelgrims en toeristen een architectonisch geheel van grote schoonheid.

Het klooster straalt een moment van volheid uit, een gevoel van rust en absoluutheid waarvoor men niet onverschillig kan blijven…

Rondleidingen in het hart van het gebouw, ontdekking van de uitzonderlijke architectuur en de tuinen, tijd om nieuwe energie op te doen in het gastenverblijf van de abdij, proeven van de beroemde kazen en bieren, enz.: Maredsous is een unieke plek die u niet mag missen tijdens een verblijf in deze prachtige streek!

 

Praktische informatie

ABBAYE DE MAREDSOUS

Rue de Maredsous, 11 – 5537 Anhée

Site web 

EXPLORE-MEUSE
Avenue Colonel Cadoux, 8
5500 Dinant
+32(0)82/22 28 70

www.exploremeuse.be

SYNDICAT D’INITIATIVE D’ANHÉE MEUSE-MOLIGNÉE 

Rue de la Molignée, 8 – 5537 Anhée

+32(0)/82 61 39 00

www.meusemolignee.be

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie