Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

Ruines de Montaigle Ruines de Montaigle © Aurélie Ducroze

Montaigle, een uitzonderlijke monumentale site in Wallonië, ligt op een rotsachtige uitloper in een romantische omgeving waarvan de magie u terugvoert naar de tijd van de ridders.

Een bezoek aan de ruïnes van deze imposante vesting, ooit een gravenresidentie (14e eeuw), en aan het archeologisch museum zullen een venster openen op een buitengewoon rijke middeleeuwse wereld.

In het 100 m2 grote museum wordt de geschiedenis van de plaats en het monument verteld aan de hand van een thematische en chronologische tentoonstelling van ter plaatse ontdekte voorwerpen (kruisboogbouten, kanonskogels, gereedschap, stukken vaatwerk, medailles, munten, glas-in-lood, straatstenen, leien, sieraden, enz.) Ook de architectuur van het fort en de problemen die zich voordoen bij de redding van een bedreigd monument komen aan bod.

Praktische informatie

RUINES DU CHÂTEAU DE MONTAIGLE

Rue du Marteau 10, – 5520 Onhaye

https://www.chateau-fort-de-montaigle.be/

info@chateau-fort-de-montaigle.be

https://www.facebook.com/lesruinesdemontaigle

EXPLORE-MEUSE 

Avenue Colonel Cadoux, 8
5500 Dinant
+32(0)82/22 28 70

www.exploremeuse.be

SYNDICAT D’INITIATIVE ONHAYE 

Rue les Communes, 23 – 5523 Weillen
+32(0)82/69 95 15

www.lamolignee.com

 

Et pour tout savoir sur l’histoire du Château fort de Montaigle, cliquez sur le document ci-dessous :

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie