Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

De collegiale kerk Saint-Hadelin, het centrale punt van het dorp, is een van de mooiste voorbeelden van romaanse architectuur in de Mosan.

De oude collegiale kerk, gebouwd in de 11e eeuw en verschillende keren gerenoveerd, is verrassend homogeen. Het imposante monument, gemaakt van kalksteen en zandsteen, strekt zich uit van zijn hoge toren om te eindigen in een waterval van volumes.

De romaanse architectuur is te zien in het harmonieuze ritme van de halfronde ramen omlijst door blinde stenen bogen.

Binnen vertellen het koor en zijn “cul-de-four” (kwart bol) gewelfde uiteinden het verhaal. Onder de toren en het koor draagt de aanwezigheid van twee crypten, die ooit de relikwieën van Saint-Hadelin herbergden, bij tot de hoge erfgoedwaarde van het gebouw, dat erkend is als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië.

Voor meer informatie, zie onze erfgoedfiche.

Praktische informatie

COLLÉGIALE SAINT-HADELIN

Rue Saint-Hadelin – 5561 Celles

ANTENNE MAISON DU TOURISME FAMENNE-ARDENNE OURTHE & LESSE 

Rue de Behogne, 5 – 5580 Rochefort 

+32(0)84/34 51 72

www.famenneardenne.be 

OFFICE DU TOURISME DE HOUYET 

Rue de la Station, 21A – 5560 Houyet 

+32(0)82/22 32 14

www.tourismehouyet.be 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie