Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

Vertrek voor een kennismaking met de mooiste Dorpen van Wallonië van het Land van de Meren!

Dit circuit van een honderdtal kilometer vertrekt in Thuin en toont u de charme van 5 mooie dorpen van de streek en nog veel meer; het is een reis door de tijd en een kennismaking met het leven van toen, dat van onze grootouders. In de dorpen vindt u namelijk grote afbeeldingen over het leven van vroeger en nu!

Langs dit traject ontdekt u de schitterende landschappen die typisch zijn voor Thudinië en de Famenne, authentieke streken met een gebouwenpatrimonium dat echt getuigt van het leven van toen. Deze rustige streek van Wallonië heeft u zoveel te bieden!

Eten en overnachten langs het hele parcours. Een taverne met streekmenu’s? Een gastronomisch restaurant? Slapen in een ecologisch verblijf? Overnachten in een chambre d‘hôtes om de inwoners te ontmoeten? Speciaal of klassiek, voordelig of luxueus, aan u de keuze!

U kan dit circuit in één of meer dagen afleggen, op uw ritme en naar wens.

Download de reisroute gratis «De Mooiste Dorpen van Wallonië van het Land van de Meren».

Toeristische sites

  • Ragnies
  • Barbençon
  • Lompret
  • Vierves-sur-Viron
  • Soulme

Praktische informatie

Maison du Tourisme du Pays des Lacs
Route de la Plate Taille, 99 – 6440 Boussu-lez-Walcourt, Belgique
Tél : +3271119005
Site web

Bekijk de PDF van de wandeling Bestel de brochure
Aantal
kilometers: 
102 km

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie