Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

Het oude gebouw vertelt een deel van de geschiedenis van Aubechies: voordat het in 1778 een boerderij werd, schijnt dit gebouw de priorij te zijn geweest van het kortstondige benedictijner klooster uit het einde van de 11e eeuw.

Volledig “herbouwd uit mijn puin in 1778”, zoals een nu onleesbaar opschrift vermeldt, is het een typisch voorbeeld van de traditionele Doornikse boerderij: het lange, lage gebouw is opgetrokken uit baksteen op een zandstenen sokkel, wat typisch is voor de Doornikse bouwstijl. De 7 ramen met kalkstenen omlijstingen zijn ook kenmerkend voor deze stijl.

In 1862 schonken de baronnen van Hérissem, die eigenaar van het gebouw waren geworden, het aan het dorp om het als school te gebruiken.

Voor meer informatie, zie onze erfgoedpagina.

Praktische informatie

MAISON DU TOURISME DE LA WALLONIE PICARDE

Quai Saint-Brice, 35 – 7500 Tournai
+32(0)69/78 98 16

www.visitwapi.be 

OFFICE DU TOURISME DE BELOEIL 

 Rue de la Hunelle, 12 7970 Beloeil

+32(0)69/68 95 16

www.beloeil.be

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie