Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

De oude hermitage van Saint-Hadelin, die in het zuiden over het dorp uitkijkt, lijkt over het dorp te waken.

Het neoromaanse gebouw dateert uit de 19e eeuw en ligt rond een binnenplaats die wordt begrensd door twee haaks op elkaar staande vleugels van kalksteen en baksteen. Op de benedenverdieping geven galerijen met arcaden uit op de binnenplaats en het standbeeld van Saint-Hadelin. Elk van de kalkstenen zuilen wordt bekroond door een kapiteel met een omgekeerd fleur-de-lis motief. Aangekondigd door de spits van zijn torenportaal, sluit een kapel het geheel aan de noordkant af.

Op de heuvel verbindt een kruisweg de collegiale kerk met de hermitage. De veertien stations van deze prachtige oprit zijn door de kunstenaar Pierre Courtois op een moderne en symbolische manier opnieuw vormgegeven.

Voor meer informatie, zie onze erfgoedpagina.

 

Praktische informatie

ERMITAGE SAINT-HADELIN

Rue de l’ermitage, 2 – 5561 Celles

ANTENNE MAISON DU TOURISME FAMENNE-ARDENNE OURTHE & LESSE 

Rue de Behogne, 5 – 5580 Rochefort 

+32(0)84/34 51 72

www.famenneardenne.be 

OFFICE DU TOURISME DE HOUYET 

Rue de la Station, 21A – 5560 Houyet 

+32(0)82/22 32 14

www.tourismehouyet.be

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie