Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

Regio's van de Mooiste Dorpen in Wallonië

Wallonië staat synoniem voor een rijke diversiteit aan landschappen. Deze 8 regio's zijn het levende bewijs van onze bodemdiversiteit, landschappen en natuurlijke omgevingen, van het Land van Herve tot Lotharingen, van de Condroz, de Famenne, de Ardennen...

Ardenne belge

Ardennen

In tegenstelling tot het platteland kent de Ardennen uitgestrekte, golvende plateaus, verdeeld tussen landbouwgronden en bossen, en bosranden met diepe valleien.

5 dorpen 11 wandelingen
Bezoek deze regio

Condroz

In een glooiend landschap van heuvels en valleien geniet de Condroz van een landelijke omgeving, bezaaid met gewassen en weiden.

7 dorpen 17 wandelingen
Bezoek deze regio

Fagne-Famenne

Het landschap van Fagne-Famenne, gekenmerkt door de Condruzische horizon en de rand van het Ardense plateau, is bedekt met weiden op een sereen reliëf en wordt afgewisseld door beboste heuvels.

8 dorpen 21 wandelingen
Bezoek deze regio

Haspengouw

De Haspengouwse landstreek dankt haar rijkdom aan de kwaliteit van haar bodem. Dit blijkt uit de talrijke vierkantshoeves die over dit landschap van laagvlakten verspreid liggen.

2 dorpen 4 wandelingen
Bezoek deze regio

Lotharingen

Lotharingen, de meest zuidelijke regio van Wallonië, wordt gekenmerkt door een opeenvolging van kusten en laagvlakten. Karakteristiek voor dit landschap is het reliëf van "cuestas".

3 dorpen 8 wandelingen
Bezoek deze regio

Land van Herve

Het Land van Herve, bekend om zijn vele kwaliteitsproducten, is een coulisselandschap. Bezaaid met heggen en boomgaarden wordt het landschap gekenmerkt door een op veeteelt gerichte landbouw.

4 dorpen 11 wandelingen
Bezoek deze regio

Plateau van de Henegouwse leemstreek

Het Henegouwse leemplateau is bedekt met uitgestrekte gewassen en ligt in de zachte golving van een reliëf, een voorbode van de Vlaamse laagvlakte.

3 dorpen 9 wandelingen
Bezoek deze regio

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie