Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

Het kasteel van Sohier, dat waarschijnlijk op zeer oude fundamenten is gebouwd, is georganiseerd rond een binnenplaats die wordt begrensd door vier kalkstenen vleugels.

Het geheel wordt door drie torens onderbroken: twee cilindrische torens en een krachtige vierkante toren, die in 1616 van een donjon werd omgebouwd.

Ooit omgeven door een gracht, verloor het gebouw zijn defensieve karakter en kreeg het na de verbouwingen van 1866 het aanzien van een lustslot.

Verdere wijzigingen vonden plaats in de 20e eeuw.

Geïsoleerd van het dorp, is het gebouw omgeven door een rijk beplant park met een vijftiental opmerkelijke bomen die opgenomen zijn in de Belgische dendrologische inventaris. Een dergelijke concentratie, op een vrij beperkt oppervlak, is een uitzondering.

Het kasteel en het park kunnen niet worden bezocht.

Voor meer informatie, zie onze erfgoedpagina.

Praktische informatie

CHÂTEAU DE SOHIER

Rue du Château, 1 – 6920 Sohier

MAISON DU TOURISME DU PAYS DE SAINT-HUBERT

Place du marché, 15 – 6870 Saint-Hubert

+32(0)61/61 30 10

www.saint-hubert-tourisme.be 

OFFICE DU TOURISME DE WELLIN

Grand Place, 184 – 6920 Sohier

+32(0)84/41 33 59

tourisme@wellin.be 

www.wellin.be/loisirs/tourisme 

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie