Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

Het oude stadhuis stond midden op het plein tot het in 1675 werd afgebroken.

Vervolgens werd van 1681 tot 1687 een nieuw stadhuis gebouwd op een goed gelegen, maar betrekkelijk bescheiden perceel. Het was toegankelijk via de “Arvô”, wat in het Luiks Waals een “overdekte doorgang” betekent. In die tijd gaf de toevoeging van deze extra travee en van een verdieping boven de kroonlijst van de buren dit openbare gebouw een zekere aanwezigheid op het plein.

De Arvo is een voormalige vrederechter en een beschermd gebouw. Het is nu de thuisbasis van het Bureau voor Toerisme, het knooppunt van toeristische en culturele activiteiten in Limbourg. Hier vindt u alle toeristische informatie die u nodig heeft, een historische zaal met een grote maquette van Limbourg in 1632 en diverse kunstexposities.

Voor meer informatie, zie onze erfgoedpagina.

Praktische informatie

ANCIEN HÔTEL DE VILLE – ARVÔ

Place Saint-Georges, 30 – 4830 Limbourg

MAISON DU TOURISME DU PAYS DE VESDRE 

Rue Xhavée, 61 – 4800 Verviers

+32(0)87/78.79.99

www.paysdevesdre.be 

ROYAL SYNDICAT D’INITIATIVE DE LIMBOURG

Place Saint-Georges – 4830 Limbourg

+32(0)87/76 04 16

www.limbourg-tourisme.com 

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie