Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Vervoz

© Vervoz

Dit architecturale geheel van Vervoz, dat uitkijkt op de vijvers die een rustgevende sfeer uitstralen, bestaat uit homogene bouwwerken in kalksteenpuin uit de 17de tot de 19de eeuw.

Het kasteel, de binnenplaats met een torenpoort, de bijgebouwen (stallen, zadelkamers, koetshuizen), de typische oude boerderijen, de smederij, het smidshuis, enz., de neogotische kapel uit 1867 en de grafkelder van de familie Tornaco, eigenaars van het landgoed sinds de 18e eeuw.

Gelegen op de oude Romeinse weg Tongeren-Arlon, zal de wandeling door deze “vicus” waarvan de oorsprong teruggaat tot de Gallo-Romeinse tijd, u toelaten dit prachtige gehucht, geklasseerd als uitzonderlijk erfgoed in Wallonië sinds 1986, en de omliggende omgeving te ontdekken.

Praktische informatie

CHÂTEAU DE VERVOZ

Rue de Vervoz 6 – 4560 Clavier

MAISON DU TOURISME CONDROZ-FAMENNE

Place Monseu, 23 – 5590 Ciney

+32(0)86/40 19 22 

www.destinationcondroz.be

SYNDICAT D’INITIATIVE DE SOMME-LEUZE 

Rue de l’Eglise, 4 – 5377 Heure

+32(0)86/32 25 67

www.somme-leuze.be

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie