Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

Klaar voor een mooie wandeling van 3,6 kilometer door Ragnies?

Het dorpscentrum ligt te midden van pastorale landschappen met lieflijke namen, zoals Blanchamps, Cocriamont, Gravelotte, Champ du Marais of Champ d’Hymnée. De gedeeltelijk romaanse kerk van Sint-Martinus nodigt u uit tot een verdere kennismaking! De helft van de opmerkelijke eikenhouten kerkbanken bevindt zich in een gelijksoortige kerk, namelijk die van Cockayne in Engeland. De  inwoners van Ragnies – Ragnicoles genoemd – zijn echter vooral trots op hun grote hoeven in kalk- en baksteen aan de rand van het dorp. Het zijn kleine dorpen op zich, met woongedeelten, schuren, paarden en veestallen, werkplaatsen… met opmerkelijke namen: Maison espagnole (Spaans huis), Ferme de la Cour (hoeven van het Hof), Ferme Rose…

U zal beslist evenmin kunnen weerstaan aan de fruitige wijnen en de typische alcoholische dranken van de Biercée distilleerderij of, naast het dorp, aan de kaas en het bier van de abdij van Aulne. Op uw gezondheid!

Toeristische sites

  • Sint-Martinuskerk
  • Pastorie
  • Spaans Huis
  • De Hoeve van het Hof en de distilleerderij van Biercée
  • Hoeve
  • Kasteel van Semal
  • Eiken boerderij

Praktische informatie

OFFICE DU TOURISME DE THUIN

Place Albert Ier, 2 – 6530 Thuin

+32(0)71/59 54 54

www.tourisme.thuin.be

Bekijk de PDF van de wandeling
Aantal
kilometers: 
3,6 km

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie