Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

Klaar voor een wandeling door Ny?

In het centrum vertoont het dorp een traditionele rurale habitat met in de bouwstenen en daken een harmonieus afwisselend licht- en donkergrijs kleurenspel. Langs de straatkant hebben de huizen en boerderijen van kalkbloksteen hier en daar nokgevels in vakwerkbouw en baksteen. Als u door de rue de l’Espinette, de rue des Fontaines en enkele nabijgelegen steegjes wandelt, zal uw aandacht getrokken worden door de talrijke voorbeelden uit de 18de en 19de eeuw die uw pad kruisen.

Bovenal zullen de kerk en de indrukwekkende herenboerderij opvallen. De invloed van hun geschiedenis, evenals van de bouwstijl, is in het dorpscentrum duidelijk waar te nemen. Helemaal overtuigd zal u tenslotte zijn wanneer u tijdens uw wandeling vanuit het dorp terechtkomt op het groene platteland en opmerkelijke elementen van het klein volkserfgoed kan bewonderen!

Toeristische sites

  • Onze-lieve-vrouwekerk
  • Pastorie
  • Kasteelhoeve
  • Oude School
  • Meercellige boerderij
  • Kapel van de Heilige Familie
  • Oude molen

Praktische informatie

Royal Syndicat d’Initiative de Hotton

Rue Haute, 4 – 6990 Hotton

+32(0)84/46 61 22

www.hotton-tourisme.be

Bekijk de PDF van de wandeling
Aantal
kilometers: 
1,6 km

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie