Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

De top

  • Kasteelhoeve (17e eeuw) : Indrukwekkende vesting, ooit omringd door een gracht – Beschermd monument 

  • Oude brasserie (19e eeuw) : Hoog gebouw met een hopdroger onder het dak 

  • Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes: Neo-romaanse kapel aan de zuidoostelijke ingang van het dorp 

  • Ruïnes van het kasteel van Montaigle (14e eeuw): Indrukwekkende ruïnes van een oude middeleeuwse vesting, boven op een rotsuitloper – Uitzonderlijk erfgoed van Wallonië (op 2 km van het dorp) 

  • Interpretatieparcours : Ontdekkingswandeling door het dorp met informatieborden (Vertrek : Kerkplein) 

  • Kunstparcours Six pas vers l’Art entre Samson et Lesse – Le Cœur de Falaën” (werk van Elbe): Kunst in een hedendaagse benadering
  • Vallei van Molignée : Pittoreske vallei en gebied van groot biologisch belang “Natura 2000” 

Een landelijk erfgoed

De kronkelige wegen naar het dorp leiden je naar de vele bezienswaardigheden die achter de bergen verborgen liggen. De kasteelhoeve, de oude meisjesschool, de oude smederij, de oude brouwerij – al deze gebouwen en kalkstenen huizen hebben de sporen van hun alledaags verleden behouden. De gebouwen zijn opgetrokken centraal rond de kerk.

De kasteelhoeve werd gebouwd in de 17e eeuw en heeft haar defensief karakter met hoektorens behouden. De ophaalbrug die ooit over de gracht lag, is vervangen door een brug met drie bogen. De drie torens van het kasteel torenen uit boven het dorp en dagen de kerktoren uit. Welke van deze torens reikt het hoogst naar de hemel? Het antwoord moet je 3 km verderop zoeken bij de indrukwekkende ruïnes van het kasteel van Montaigle, uitzonderlijk erfgoed van Wallonië.

De voormalige gravenresidentie uit de 14e eeuw werd gebouwd op een rotsachtige uitloper, en zijn ruïnes vormen een mooi geheel met het kasteel en de kerk van Falaën! Het aangrenzende museum vertelt het verhaal van deze bijzondere middeleeuwse plek.

 

 

De audio's

De versterkte boerderij

De Meisjesschool

De oude brouwerij

De oude smederij

Het panorama

Explore-Meuse
Avenue Colonel Cadoux, 8
5500 Dinant
+32(0)82/22 28 70

www.exploremeuse.be

 

Syndicat d’Initiative d’Onhaye
Rue Les Communes, 23
B 5523 Weillen
Tél.: + 32 (0)82/ 69 95 15
Site web

Breid uw bezoek aan Wallonië uit op VISITWALLONIA.BE

Visit Wallonia

De winkel van de mooiste dorpen

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie