Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Château de Beloeil

Château de Beloeil © Aurélie Ducroze

Het domein van Belœil is sinds de 14e eeuw de residentie van de Princes de Ligne. Gelegen in het “Land van Henegouwen”, was deze grote heerlijkheid midden in zijn slotgracht oorspronkelijk een middeleeuwse vesting, maar werd in de loop der eeuwen omgevormd tot een lustslot.

Alle kamers zijn ingericht met antieke meubels. De rijkdom van hun pracht en geschiedenis wordt weerspiegeld in de talrijke verzamelaarsobjecten die worden tentoongesteld.

De Franse tuin, met zijn harmonieuze afwisseling van water en groen, licht en schaduw, is getrouw onderhouden volgens het oorspronkelijke ontwerp uit 1664. Het park heeft een oppervlakte van 25 hectare en vormt samen met het kasteel een van de mooiste ensembles van België, en is geklasseerd als uitzonderlijk erfgoed in Wallonië.

 

Praktische informatie

CHATEAU DE BELOEIL

Rue du Château 11 – 7970 Beloeil

www.chateaudebeloeil.com

MAISON DU TOURISME DE LA WALLONIE PICARDE

Quai Saint-Brice, 35 – 7500 Tournai
+32(0)69/78 98 16

www.visitwapi.be 

OFFICE DU TOURISME DE BELOEIL 

 Rue de la Hunelle, 12 7970 Beloeil

+32(0)69/68 95 16

www.beloeil.be

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie