Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

De kerk Saint-Georges ligt op een rotsachtige uitloper boven een meander van de Vesder en valt op door haar koor dat twintig meter lager tegen de rotsen leunt en haar crypte die verder reikt dan de ommuring van de voormalige vestingstad.

Hoewel het volume bewaard is gebleven, heeft de kerk evenveel schade geleden als de rest van de stad. Het is dus een kostbare getuige van verschillende tijdperken. Het staat op de plaats van de kasteelkapel en is het enige gebouw in de stad waarvan de toren uit 1301 bewaard is gebleven. In 1460 werd Limbourg een parochie. Er waren toen ingrijpende werkzaamheden nodig om de gelovigen en een kapittel van kanunniken in het koor onder te brengen.

Door restauraties aan het einde van de 19e en de 20e eeuw kon de kerk behouden blijven, terwijl het algemene uiterlijk ervan veranderde. De toren werd in 1874 volledig met kalksteen bekleed. Op de ingang, aan de westgevel, is Saint-Georges te paard afgebeeld die de draak verslaat.

De kerk Saint-Georges is sinds 2022 erkend als ‘Uitzonderlijk Erfgoed van Wallonië’!

Voor meer informatie, zie onze erfgoedpagina.

Praktische informatie

ÉGLISE SAINT-GEORGES

Place Saint-Georges – 4830 Limbourg

MAISON DU TOURISME DU PAYS DE VESDRE 

Rue Xhavée, 61 – 4800 Verviers

+32(0)87/78.79.99

www.paysdevesdre.be 

ROYAL SYNDICAT D’INITIATIVE DE LIMBOURG

Place Saint-Georges – 4830 Limbourg

+32(0)87/76 04 16

www.limbourg-tourisme.com 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie