Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

De ‘passerelle du Breux’, die in 2003 werd herbouwd op de ruïnes van de oude trambrug die aan het eind van de Tweede Wereldoorlog werd gebombardeerd, verbindt de twee lager gelegen toegangen tot het dorp aan de kant van de Semois. Het creëert een nieuwe ‘RAVeL’ laan en speelt een essentiële rol in de circulatie van mensen tijdens het beroemde internationale straatkunstenfestival.

Met behoud van het landelijke en beschermde karakter van het terrein, herinterpreteren de materialen de oorspronkelijke. Zo zijn de overgebleven stenen elementen gerestaureerd en gestabiliseerd, waardoor een erfgoed en een historische getuigenis zijn overgebleven. De structuur is, net als in het verleden, van staal, maar de vorm, de hoogte en het draagsysteem zijn aangepast aan de huidige technologieën en eisen.

 

Praktische informatie

MAISON DU TOURISME DE GAUME

Rue des Grasses-Oies, 2B – 6760 Virton

+32(0)63/57 89 04

www.soleildegaume.be 

SYNDICAT D’INITIATIVE DE FLORENVILLE SUR SEMOIS

Esplanade du Panorama, 1 – 6820 Florenville

+32 (0)61 31 12 29
www.florenville.org 

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 31 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie