Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

Deze grote vierhoek van ongeveer 60 meter aan elke zijde dateert grotendeels uit de tweede helft van de 17e eeuw en was de zetel van een heerlijkheid.

Het is gebouwd van kalkstenen puin en van meet af aan begrensd door een gracht. De toegang is via een torenportaal waarvan de poort wordt omlijst door de sponning van een oude ophaalbrug.

De symmetrie van het geheel getuigt van een bijzondere aandacht voor details, waarbij de functionaliteit van de boerderij voorrang heeft boven pracht en praal.

De kasteelboerderij van Ny is het hoogtepunt van een typologie die haar oorsprong vindt in de Middeleeuwen. Later, aan het begin van de 18e eeuw, werden de kastelen bevrijd van hun verdedigingswerken en verlegd van de boerderij om grotendeels verglaasde lustoorden te worden, open voor de tuinen.

Voor meer informatie, zie onze erfgoedfiche.

Praktische informatie

CHÂTEAU-FERME

Rue de Longchamps, 3 – 6987 Ny

MAISON DU TOURISME FAMENNE-ARDENNE OURTHE & LESSE

Place de l’étang,15 – 6900 Marche-en-Famenne
+32(0)84/34 53 27 

www.famenneardenne.be 

ROYAL SYNDICAT D’INITIATIVE DE HOTTON

Rue Haute, 4 – 6990 Hotton

+32(0)84/46 61 22

www.hotton-tourisme.be 

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie