Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

Deze Romaanse kerk dateert uit de 11e eeuw en werd gebouwd op een voormalige Gallo-Romeinse site. Een zeshoekig bekken uit deze periode is overgebleven in de crypte.

Het was Gregorius II, bisschop van Cambrai, die Saint-Gery liet bouwen. Van meet af aan was alles erop gericht de kerk te vergroten, omdat zij als abdijkerk moest dienen voor het benedictijnenklooster dat in 1077 in Aubechies was gesticht. De geschiedenis had echter andere plannen: veroveringen van de heerschappij en ziektes deden de monniken vertrekken en er waren er te weinig om een grote abdij te bouwen. Het klooster heeft dan ook een vrij kort leven gehad: vanaf 1119 was het verbonden aan de abdij van Saint Ghislain. Saint-Gérykerk bleef onvoltooid: er ontbrak een dwarsschip.

Aan de kant van het kerkhof draagt een steen op de gevel de datum van de restauratie, 1903. Kijk er naar!

Voor meer informatie, zie onze erfgoedpagina.

Praktische informatie

ÉGLISE SAINT-GÉRY

Pl. d’Aubechies – 7972 Beloeil

+32 479/ 40 26 15

MAISON DU TOURISME DE LA WALLONIE PICARDE

Quai Saint-Brice, 35 – 7500 Tournai
+32(0)69/78 98 16

www.visitwapi.be  

OFFICE DU TOURISME DE BELOEIL 

Rue de la Hunelle, 12 – 7970 Beloeil

+32(0)69/68 95 16

www.beloeil.be

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie