Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

Chassepierre is ook de naam van het beekje in het centrum van het dorp, dat in de 19e eeuw werd overkluisd. In het verleden zorgde het water van de Chassepierre voor de aandrijving van de molens en voedde het de wasplaatsen die langs de hellingen van het dorp lagen.

Zo werd een oude molen opgericht tussen de pastorie en de kerk. Helaas afgebroken in 1980, heeft het toch de ontdekking mogelijk gemaakt van de overblijfselen van een veel oudere bezetting van de site en zijn geologische oorsprong, mooi het “feeënput” genoemd: een netwerk van galerijen gegraven door de mens in de kalksteen (cron) dat zich uitstrekt tot aan de kelders van de pastorie en een mysterieus netwerk vormt, misschien toegeschreven aan de verblijfplaats van magische wezens…

Voor meer informatie, zie onze erfgoedfiche.

Praktische informatie

TROU DES FÉES

Rue de la Semois, 1 – 6824 Florenville

MAISON DU TOURISME DE GAUME

Rue des Grasses-Oies, 2B – 6760 Virton

+32(0)63/57 89 04

www.soleildegaume.be 

SYNDICAT D’INITIATIVE DE FLORENVILLE SUR SEMOIS

Esplanade du Panorama, 1 – 6820 Florenville

+32 (0)61 31 12 29
www.florenville.org 

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie