Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

De top

  • Romaanse geboortekapel van de Heilige Maagd (12e eeuw) : Klein Romaans gebouw te midden van het kerkhof – Beschermd monument 

  • Oud gerechtshof (17e -19e eeuw) : Imposante kalkstenen boerderij die ooit dienst deed als rechtbank  

  • Oude wasbrug (19e eeuw) : Brug met een kleine trap die toegang geeft tot de Ruisseau de Chardeneux, waar vroeger kleding werd gewassen 

  • Gehucht Vervoz (18e eeuw) : Bijzonder architecturaal geheel (kasteel, kapel, boerderijen en vijver) – Uitzonderlijk erfgoed van Wallonië (op 4 km van het dorp) 

Een erfgoed om te ontdekken

Genesteld in een groen landschap van heuvels en valleien, strekt het dorp zich geleidelijk uit naar het beekdal met schilderachtige taferelen. Chardeneux betekent “Land van distels” en zijn oude huizen en typische boerderijen uit de 18e en 19e eeuw hebben de tijd goed doorstaan. Gebouwd van kalksteenpuin met leien daken, staan deze huizen aan weerszijden van elkaar in schilderachtige dreven. Tijdens de zomer geven de fleurige gevels het hele gebied een rustgevende, landelijke uitstraling.

Voor een mooi uitzicht op het dorp moet je naar de prachtige Romaanse kapel van de Geboorte van de Maagd. Haar achthoekige torenspits vergezeld van vier klokken valt al van heinde en ver te bespeuren. Een ander opmerkelijk gebouw is het voormalige Hof van Justitie, dat bestaat uit imposante kalkstenen gebouwen uit de 17e, 18e en 19e eeuw, gegroepeerd rondom een plein en onderbroken door de rijweg.

Een brug naar het verleden vind je letterlijk bij de Pont-Lavoir die loopt over een stromend beekje. Het is gebouwd in het begin van de 19e eeuw met een trap die toegang geeft tot het water. Zo konden de wasvrouwen makkelijk naar beneden om hun kleren te wassen.

Dankzij het architecturale geheel en de romantische sfeer is het dorp een must als wandelbestemming.

 

 

Maison du Tourisme Condroz-Famenne
Place Monseu,23
5590 Ciney
Tél. : +32(0)86/ 40 19 22
Site web

 

Royal Syndicat d’Initiative de Somme-Leuze
Rue de l’église,4
5377 Heure
Tél. : + 32 (0) 86/ 32 25 67
Site web

 

Asbl Chardeneux
Rue de Chardeneux, 26
5377 Chardeneux-Bonsin
Tél. : +32 (0) 86 34 44 07

Ontdek de mooiste dorpjes in de buurt

Breid uw bezoek aan Wallonië uit op VISITWALLONIA.BE

Visit Wallonia

Accommodatie in Chardeneux

De activiteiten inChardeneux

De winkel van de mooiste dorpen

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie