Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

Het land van Ragnies was gedurende meer dan negen eeuwen eigendom van de abdij van Lobbes. Als de omvang van de ‘Ferme de la Cour’ getuigt van de greep van zijn meesters op het grondgebied, dan roept zijn naam ook de aanwezigheid van een gerechtshof op deze terreinen op.

Twee vleugels van 18e eeuwse schuren omsluiten het voorportaal van het erf. De westelijke vleugel bestaat uit een aaneenschakeling van stallen, terwijl de vleugel is gereserveerd voor de opslag van landbouwgoederen. Aan de binnenplaats grenst een 17e-eeuws hoofdgebouw. De noordwestelijke toren dateert uit de 13e eeuw. Een tweede binnenplaats geeft toegang tot de tiendschuur, waar de pachten en belastingen die de naburige cijnzen en boerderijen aan de abdij verschuldigd waren, werden verzameld en opgeslagen.

In 2004 onderging de distilleerderij van Biercée een grondige herstructurering. Een groot deel van de gebouwen en productieruimten is toegankelijk voor bezoekers, zodat zij kennis kunnen maken met de huidige activiteit die zorgvuldig in de oude volumes is ondergebracht.

Terwijl de Ferraris-kaart de aanwezigheid van een boomgaard rond de boerderij in de 18e eeuw aangeeft, is de huidige landschappelijke aanleg het werk van de landschapsarchitect Jacques Wirtz.

Voor meer informatie, zie onze erfgoedfiche.

Praktische informatie

FERME DE LA COUR

Rue de la Roquette, 36 – 6532 Ragnies

MAISON DU TOURISME PAYS DES LACS 

Route de la Plate Taille, 99
6440 Boussu-lez-Walcourt

+32(0)71/14 34 83

www.cm-tourisme.be 

OFFICE DU TOURISME DE THUIN

Place Albert Ier, 2 – 6530 Thuin

+32(0)71/59 54 54

www.tourisme.thuin.be

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie