Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

Ga op ontdekking in de mooie streek van het Land van Herve en Vesder!

Tijdens de tocht van een honderdtal kilometer toont deze route de schoonheid van de 4 Mooie Dorpen in de streek, maar ze laat u vooral ook de streek doorkruisen om er de mooiste hoekjes te ontdekken.

Schitterende landschappen in een opeenvolging van plateaus en depressies, streekproducten die de smaakpapillen van de lekkerbekken verwennen en opmerkelijk onroerend erfgoed dat getuigt van een rijk verleden … Deze streek helemaal in het oosten van Wallonië heeft u wel degelijk veel te bieden!

Deze tocht voert u uiteraard langs alle niet te missen trekpleisters van de streek, maar moedigt u vooral ook aan om uw ogen te openen en reikt u alles aan om de minder opvallende charmes te kunnen zien en te begrijpen, die alleen zichtbaar zijn voor het meest aandachtige en nieuwsgierige oog.

U kunt deze route in een of meerdere dagen op uw eigen tempo afleggen. Wacht dus niet langer, laat uw motor ronken en ga op pad om een hele streek te ontdekken!

Download de reisroute gratis «Door het Land van Herve en Vesder».

Toeristische sites

  • Clermont-sur-Berwinne
  • Limbourg
  • Olne
  • Soiron

Praktische informatie

Maison du Tourisme du Pays de Herve
Place de la Gare, 1
4650 Herve
Tél : +32 (0) 87/ 69 31 70
Site web

Maison du Tourisme du Pays de Vesdre
Rue Jules Cerexhe, 86 – 4800 Verviers
+32 (0)87/30.79.26
info@paysdevesdre.be
Site web

GPX-bestand downloaden Bekijk de GPX kaart van de wandeling Bekijk de PDF van de wandeling Bestel de brochure
Aantal
kilometers: 
100 km

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie