Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

Sinds de middeleeuwen heeft de site, 80 meter boven de vallei, belangrijke defensieve kwaliteiten. Deze werden versterkt door de oprichting van een kasteel dat de noordelijke toegang tot Limburg bewaakte: de “Porte d’en bas”. De ontwikkeling van de artillerie verminderde geleidelijk de voordelen van deze positie en, na talrijke belegeringen, werden de vestingwerken in 1781 buiten gebruik gesteld.

Het was tijdens de industriële revolutie dat het kasteel nieuw leven werd ingeblazen. Deze keer gaat het om een grote villa, gebouwd voor Julien d’Andrimont, directeur van een steenkoolmijn, Belgisch politicus en Waals activist.

De woning is afgebrand door het Duitse leger en is nu afgebroken. De stijl en het behoud van de grote toegangspaviljoenen en de belvédère uit de 19e eeuw zijn echter een luchtige herinnering aan het verdwenen kasteel.

Voor meer informatie, zie onze erfgoedpagina.

Praktische informatie

CHÂTEAU D’ANDRIMONT

Sur les remparts, 2 – 4830 Limbourg

MAISON DU TOURISME DU PAYS DE VESDRE 

Rue Xhavée, 61 – 4800 Verviers

+32(0)87/78.79.99

www.paysdevesdre.be 

ROYAL SYNDICAT D’INITIATIVE DE LIMBOURG

Place Saint-Georges – 4830 Limbourg

+32(0)87/76 04 16

www.limbourg-tourisme.com 

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie