Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

In het omringende landschap valt het mausoleum op door zijn massieve volume en de koperkleur van zijn koepel die contrasteert met het lichtgrijs van de kalksteen.

Het werd gebouwd in 1906 en herbergt de graven van de families Thomaz de Stave en Mesnil de Volkrange, eigenaars van het kasteel van Vierves-sur-Viroin.

Het imposante achthoekige gebouw staat in het centrum van de begraafplaats en bestendigt de sociale hiërarchie van de wereld van de levenden in het rijk van de doden. De ligging in de as van de hoofdstraat en de fijnheid van de details accentueren deze setting en versterken de indruk van majesteit.

Het mausoleum van de graven van Hamal is een waardevol monument van het funeraire erfgoed en verdient daarom bijzondere bescherming.

Voor meer informatie, zie onze erfgoedpagina.

Praktische informatie

MAUSOLEE DE VIERVES

Rue de la Gendarmerie, 23 – 5670 Vierves-sur-Viroin

MAISON DU TOURISME PAYS DES LACS

Route de la Plate Taille, 99 – 6440 Boussu-lez-Walcourt

+32(0)71/14 34 83

www.cm-tourisme.be 

OFFICE DU TOURISME DE VIROINVAL

Rue Vieille Église, 5 – 5670 Nismes

+32(0)60/31 16 35 

www.viroinval.be 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 31 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.