Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

Dit oude gebouw, dat haaks op de straat staat, biedt een overvloedige verscheidenheid aan texturen en materialen die in de streek worden gebruikt. Ruw pleisterwerk, gehouwen Franse steen, dikke leisteen en hout vormen samen de bevestiging van zijn aanwezigheid.

Deze oude boerderij is volledig in overeenstemming met de traditionele Ardense compositie: het eenvoudige en kraakheldere volume omsluit drie smalle en diepe cellen onder een dak van leisteen. Deze ongekalibreerde leien werden in een bed van klei gelegd. Het hoge gewicht van deze dakbedekking vereist een lage dakhelling en een grote sterkte van het geraamte. Om verschuiven te voorkomen, sluiten lignoletten, leien die eindigen in pijlpunten, de nok af door hun koppen in elkaar te grijpen.

Praktische informatie

FERME ARDENNAISE CRÉPIE

Rue du pont de claies, 21-22 – 5550 Laforêt

MAISON DU TOURISME DU PAYS DE BOUILLON EN ARDENNE

Quai des Saulx, 12 – 6830 Bouillon

+32(0)61/46 52 11

www.bouillon-tourisme.be 

CENTRE TOURISTIQUE ET CULTUREL DE VRESSE-SUR SEMOIS

Rue Albert Raty, 83 – 5550 Vresse-sur-Semois

+32(0)61/29 28 27

http://tourisme.vresse-sur-semois.be

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie