Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

De Mooiste Dorpen van Wallonië

In 1994 werd de vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" opgericht door de heer Alain COLLIN (toen woonachtig in het dorp Chardeneux - Somme-Leuze) om de identiteit van de plattelandsregio's van Wallonië in het licht te stellen. De diversiteit van de landschappen en traditionele gebouwen is een buitengewoon natuurlijk en architectonisch erfgoed, dat zij wil beschermen en laten ontdekken op een bijzondere manier. Momenteel telt het netwerk 33 dorpen van de 8 landschapsregio's van Wallonië die het label dragen.

De vereniging

De vereniging van de Mooiste Dorpen beschermt en promoot het architecturaal erfgoed van Wallonië, evenals de immense diversiteit aan landschappen die de rijkdom van het Waalse grondgebied uitmaken.

Hoe word ik een van de Mooiste Dorpen van Wallonië?

De Mooiste Dorpen van Wallonië zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van een kwaliteitshandvest. Meer informatie over de criteria voor toetreding tot het netwerk.

Rénovation du bâti traditionnel à Jassogne - Crupet

Het Huis van de Stedenbouw van de Mooiste Dorpen

Het Huis voor Stedenbouw van de PBVW biedt bewustmakings-, opleidings- en beslissingsondersteunende activiteiten mbt het behoud van de bebouwde en landschappelijke omgeving van de dorpen.

De Mooiste Dorpen op Aarde

De "Mooiste Dorpen op Aarde" verenigt de Mooiste Dorpen ter wereld en bevordert het landelijke, historische en culturele erfgoed van de te ontdekken plaatsen in de verschillende landen.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie