Label
PBVW
Maison de
l'Urbanisme
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

NL - Les Plus Beaux Villages de Wallonie

NL - L'association "Les Plus Beaux Villages de Wallonie" a été créée en 1994 par M. Alain COLLIN (habitant à cette époque le village de Chardeneux) pour valoriser l'identité des régions rurales wallonnes. La diversité de ses paysages et de ses bâtisses traditionnelles constitue un patrimoine naturel et architectural exceptionnel et privilégié, que l'association veut préserver et inviter à découvrir. Elle compte un réseau de 30 villages labellisés parmi les 8 régions paysagères de Wallonie. 

Architecture Celles en Condroz

De vereniging

De vereniging van de Mooiste Dorpen beschermt en promoot het architecturaal erfgoed van Wallonië, evenals de immense diversiteit aan landschappen die de rijkdom van het Waalse grondgebied uitmaken.

Hoe wordt iemand een Mooiste Dorp?

De Mooiste Dorpen van Wallonië zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van een kwaliteitshandvest. Meer informatie over de criteria voor toetreding tot het netwerk.

Rénovation du bâti traditionnel à Jassogne - Crupet

Het Huis van de Stedenbouw van de Mooiste Dorpen

Het Huis voor Stedenbouw van de PBVW biedt bewustmakings-, opleidings- en beslissingsondersteunende activiteiten met betrekking tot het behoud van de bebouwde en landschappelijke omgeving van de dorpe

Plus beaux villages de la terre

De mooiste dorpen op aarde

De "Mooiste Dorpen ter Wereld" verenigt de Mooiste Dorpen ter wereld en bevordert het landelijke, historische en culturele erfgoed van de te ontdekken plaatsen in de verschillende landen.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

NL - De vereniging "Les Plus Beaux Villages de Wallonie" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 30 dorpen, die een sterke territoriale identiteit hebben en getuigen van een traditionele architectuur. Zij zet zich in voor de bevordering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië en is betrokken bij de ontwikkeling van lokaal en verantwoord toerisme.