Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

Tegenover de kerk staat het stadhuis uit 1888, een onoverkomelijke uitdaging: de aanwezigheid, en zelfs de voorrang, van de burgerlijke macht doen gelden op een bescheiden terrein, met beperkte middelen.

Het stadhuis, dat op een portiek is geplaatst, steekt uit boven de openbare ruimte en staat in het perspectief van de Place de la Halle.

De kleine afmetingen van het gebouw zijn de prijs van deze enscenering: de buitentrap loopt door naar binnen en geeft toegang tot de raadszaal die zich over de gehele breedte van het gebouw uitstrekt. De architectonische elementen (trap met dubbele reling, fronton op het voorplein, hoektorentje) en de materialen (smeedijzer, grote gehouwen stenen, uitgewerkte kroonlijsten) completeren dit gebouw met zijn ongewone ligging.

Voor meer informatie, zie onze erfgoedfiche.

Praktische informatie

HÔTEL COMMUNAL

Pl. de la Halle, 22 – 4890 Thimister-Clermont

MAISON DU TOURISME DU PAYS DE HERVE

Place de la Gare, 1 – 4650 Herve
+32(0)87/69 31 70

www.paysdeherve.be 

POINT INFO-TOURISME DE CLERMONT-SUR-BERWINNE
(Uniquement durant les vacances de Pâques et les grandes vacances / Alleen Paas- en zomervakantie)

Place de la Halle – 4890 Clermont-sur-Berwinne

+32(0)87/44 68 76

www.thimister-clermont.be

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie