Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Ferme La Perruque à Barbençon

Ferme La Perruque à Barbençon © Yoshimura

De boerderij van “la Perruque”, waarvan de nabijheid van het oude kasteel en het landbouwplateau de ligging bepaalden, behoorde toe aan de heren van Barbençon.

Deze gesloten hoeve, die sinds 1988 als monument is erkend, dateert uit de 17e eeuw en ontwikkelt haar traditionele kalkstenen volumes rond een binnenplaats die toegankelijk was via een koetspoort.

Een zeldzame getuige van het verdedigingssysteem, een schietgat grenst aan de ingang aan de linkerkant. Tegenover de aanvallers stelt het ensemble eenvoudig zijn blinde muren aan de straatkant. De “L”-vormige woning is aan de rechterkant van de ingang gebouwd om de toegang te bewaken.

Voor meer informatie, zie onze erfgoedfiche.

 

Praktische informatie

MAISON DU TOURISME PAYS DES LACS

Route de la Plate Taille, 99 – 6440 Boussu-lez-Walcourt

+32(0)71/14 34 83

www.cm-tourisme.be 

OFFICE DU TOURISME DE BEAUMONT

Grand-Place, 10 – 6500 Beaumont

+32(0)71/58 81 91

www.beaumont.be 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie