Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

De ‘Comtes de Hamal’, die het landgoed tussen 1567 en 1852 in bezit hadden, hebben de oude middeleeuwse vesting en boerderij ingrijpend verbouwd en de verdedigingsfuncties van het gebouw teruggebracht tot een basis.

De voorgevel van de woning, in klassieke stijl, is doorboord met grote ramen. Deze “moderne” woning wordt geflankeerd door de zogenaamde Attila-toren, waarvan het bolvormige dak het kasteel in het landschap opdringt, terwijl de grote ramen nieuwe uitkijkposten bieden.

In de tweede helft van de 19e eeuw werden de werkzaamheden in verband met het genot voortgezet: de twee binnenplaatsen werden samengevoegd om een groot terras te vormen dat uitkwam op de vallei.

De tuin beneden, de met bomen omzoomde ring die de vestingmuren splitst en de grote boomgaard beneden in het dal vergroten het plezier buiten de omheining.

Het kasteel is niet toegankelijk voor het publiek, maar u kunt het van alle kanten ontdekken door een wandeling te maken door het dorp en de verschillende uitkijkpunten die zich aan weerszijden van de Viroin bevinden.

Praktische informatie

CHÂTEAU DES COMTES DE HAMAL

Place Albert Ier, 120 – 5670 Vierves-sur-Viroin

MAISON DU TOURISME PAYS DES LACS

Route de la Plate Taille, 99 – 6440 Boussu-lez-Walcourt

+32(0)71/14 34 83

www.cm-tourisme.be 

OFFICE DU TOURISME DE VIROINVAL

Rue Vieille Église, 5 – 5670 Nismes

+32(0)60/31 16 35 

www.viroinval.be 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 31 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.