Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

Het gebouw markeert de zuidelijke ingang van het dorp Mélin en wordt aangekondigd door zijn prachtige 15e-eeuwse portaal in Gobertange-steen. De veranda, een verticaal element dat de andere gebouwen aan weerszijden grotendeels overheerst, is het scharnierpunt van de gehele vierkantshoeve. Uitgerust met een gotisch portaal met spitsboog, vormt het de belangrijkste toegang tot de centrale binnenplaats en is het, samen met de schuur, een emblematisch architectonisch element van de grote censes van het Brabantse Haspengouw.

Een lang, sober gebouw van één verdieping grenst aan de ingang. Het werd in 1797 herbouwd en getuigt van de rijkdom van de eigenaar door de details in Gobertange-steen die in overvloed op de gevel te zien zijn: basementen, raamkozijnen, hoekverbindingen, boutgaten, enz.

Voor meer informatie, zie onze erfgoedfiche.

Praktische informatie

FERME DE LA HESSERÉE

Rue de la Hesserée, 30 – 1370 Mélin

+32(0)492/ 80 28 54

fermedelahesseree.be/

Maison du Tourisme du Brabant wallon

Hôtel des Libertés –  Grand-Place, 1

1370 Jodoigne

+32 (0) 10/ 56 09 70

www.destinationbw.be

ASBL Qualité Village Mélin

www.villagemelin.be 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie