Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

Aan de noordelijke ingang van het dorp staat een gebouw dat niemand onverschillig laat.

De vorm en de grootte ervan staan ver af van de traditionele volumes van het dorp. Het komt er echter dicht in de buurt door het gebruik van gerecycleerde materialen zoals zandsteen, kalksteen en leisteen.

Het volume neemt toe naarmate het weidse omringende landschap zich opent. Het metselwerk is dicht en loopt taps toe om plaats te maken voor de gevelopeningen. Hout is alomtegenwoordig in al zijn vormen. Een groot schild van leisteen bedekt het geheel in een spel van daken die naar beneden trapsgewijs aflopen. Deze verweving van volumes en materialen brengt ritme en harmonie in het geheel.

Binnen komen vormen, kleuren en texturen samen in een fantasierijke sfeer, gecreëerd door een man met een passie voor materialen en natuur.

Voor meer informatie, zie onze erfgoedpagina.

Praktische informatie

MAISON AUX FORMES ORGANIQUES

Rue des dolmens, 32 – 6940 Durbuy

MAISON DU TOURISME FAMENNE-ARDENNE OURTHE & LESSE

Place de l’étang,15 – 6900 Marche-en-Famenne
+32(0)84/34 53 27

www.famenneardenne.be 

OFFICE COMMUNAL DU TOURISME ET SYNDICAT D’INITIATIVE DE DURBUY

Place aux Foires, 25 – 6940 Durbuy

+32(0)86/66 01 80

www.durbuytourisme.be 

+32(0)86/21 24 28

www.durbuyinfo.be

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie