Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Maison de journalier à Our

Maison de journalier à Our © PBVW

In het traditionele dorp hangt de vorm van de huizen over het algemeen af van het beroep van de bewoners en hun relatieve middelen.

Deze zogenaamde dagloners- of arbeiderswoning had oorspronkelijk slechts één kamer op de begane grond en één slaapkamer op de bovenverdieping. De woonruimte is echter niet noodzakelijkerwijs kleiner dan die van de naburige familieboerderijen. Het huis heeft zelfs een kelder en een zolder voor de opslag van bederfelijke levensmiddelen.  Ook de kwaliteit van de constructie is vergelijkbaar met die van de andere gebouwen in het dorp.

De afwezigheid van agrarische bijgebouwen impliceert hier de noodzaak om in het levensonderhoud te voorzien door voor anderen te werken; gewijd aan landbouwwerkzaamheden in het seizoen en aan een ambachtelijke praktijk in de winter.

Voor meer informatie, zie onze erfgoedpagina.

Praktische informatie

PETITE MAISON DE JOURNALIER

Rue de Graide, 3- 6850 Our

MAISON DU TOURISME DU PAYS DE BOUILLON EN ARDENNE

Quai des saulx, 12 – 6830 Bouillon

+32(0)61/46 52 11

www.bouillon-tourisme.be 

SYNDICAT D’INITIATIVE DE PALISEUL

Grand-Place, 7 – 6850 Paliseul

+32(0)61/287737 

+32(0)470/96.24.58

www.si-paliseul.be

www.facebook.com/SIPaliseul6850

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie