Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

De natuurlijke landschappen en panorama's van de Mooiste Dorpen van Wallonië

Wallonië geniet van een bevoorrecht natuurlijk erfgoed. Tussen heggenlandschappen, vlakke landschappen, valleien en heuvels, grote vlakten, bossen en waterwegen, zijn de ongerepte landschappen van de Mooiste Dorpen van Wallonië slechts enkele van de troeven van onze 31 gelabelde dorpen. Laat u verleiden door deze prachtige Villages in een groene omgeving, midden in een ongerepte natuur en een bevoorrechte omgeving.

In het hart van de natuur

De ongerepte landschappen van Wallonië zijn ideaal om van de natuur te genieten en nieuwe avonturen te beleven. In elke bocht tijdens een wandeling of op een route die je van dorp naar dorp voert, wachten nieuwe en betoverende panorama’s op je! De Mooiste Dorpen van Wallonië onthullen de rijkdom en levendigheid van hun landschappen!

Barbençon - Fagne-Famenne

Barbençon – fagne-Famenne

Natuurwandelingen in Wallonië dat is de diversiteit van onze landschappen beleven en ontdekken

Met trots stellen we jou deze karaktervolle dorpen voor in een bijzondere groene omgeving.

 

Het Henegouwse leemplateau

Laat je fascineren in Montignies-sur-Roc door de oude stenen, het Fulgence Masson-plein met zijn prachtige bomen, de geplaveide wegen, de vele paden en oude trappen die het lager en hoger gelegen deel van het dorp met elkaar verbinden. Een ideaal vertrekpunt voor een natuurwandeling in het Parc Naturel des Hauts Pays! En voor de liefhebbers van sagen en legendes, bezoek het natuurlijk fenomeen “Caillou-qui-Bique”, een rots die miljoenen jaren oud lijkt te zijn!

Montignies-sur-Roc en Hainaut

Montignies-sur-Roc

Haspengouw

In Haspengouw, op een steenworp afstand van Jodoigne, ligt Mélin in een glooiend agrarisch landschap en omringd door bossen. De beekjes, de vijvers, de smeedijzeren bruggen, de geplaveide paden, de kleurenpracht van de gebouwen in Gobertange-steen, de rijen wilgen en populieren geven het dorp en het omliggende platteland een bijzondere charme.

Mélin campagne en Brabant Wallon

Mélin © T.Lambert

Condroz

Tussen pieken en dalen, onthult het pittoreske dorpje Crupet de charme van zijn smalle straatjes. Doorkruis de prachtige valleien van Crupet en Bocq, ontdek de oude molens, het befaamde versterkte huis en de eeuwenoude lindeboom. Doorkruis de paden die je langs het typische natuurschoon van Condroz voeren en observeer de diversiteit van de omliggende landschappen.

Crupet et sa maison forte sous la neige

Bernard Dacier

Mozet ligt genesteld tussen de Condruzische heuvels. Weiden, bosjes en tuinen omringen dit gezellige dorp met zijn middeleeuwse sfeer. Wandel door het platteland en de prachtige weilanden die de streek domineren naar de uitkijkpunten voor een adembenemend zicht op de valleien van de Maas en de Samson! Ontdek de oude steengroeve of de rots van Goyet, in het gelijknamige gehucht.

Het kleine dorpje Sosoye ligt verzonken in een diepe inham waar het water van de Molignée vredig kabbelt. Maak een wandeling op de “Berg Ranzinelle”. Dit natuurreservaat met een opmerkelijk erfgoed bevat veel planten die zeldzaam zijn in België. En van daarboven is het uitzicht over de stad en de vallei ronduit schitterend!

Sosoye nature en Condroz

Sosoye © C.Collet

Gelegen in een groene omgeving kijkt Thon-Samson uit over de valleien van de Maas en de Samson. Hogerop liggen de “Samson-rotsen” waar je een prachtig uitzicht hebt over de Maasvallei. Houd onderweg even halt aan de kapel van Onze Lieve Vrouw van Goede Hulp en haar panorama.

Land van Herve

In het Land van Herve ligt het dorp Clermont-sur-Berwinne te midden van weiden, omringd door opmerkelijke heggen en fruitbomen. Vanop de heuvels kan je de vallei van de Berwinne bewonderen met zijn prachtige coulisselandschap. Bezoek in de dorpskern zeker de Pré Desonnay en zijn vijver, waarin de prominente Sint-Jacobus de Meerderekerk hoog torent!

Barbançon

Clermont-sur-Berwinne © Willy Pierre

Olne ligt aan de voet van het Land van Herve en strekt zich uit te midden van weides en boomgaarden. Ontdek de ‘chantoir van Falise’, karstpijpen, die haar naam ontleent aan het Waalse woord “tschtwêr” (zingen). Maak een wandeling over het paaltjespad of geniet gewoon van het opmerkelijke landschap in de richting van de valleien van de Magne en de Vesder!

Fagne-Famenne

Nieuwe streek, nieuwe kans om het landschap van Fagne-Famenne te ontdekken!

Aan het meer van Barbençon geniet je van een prachtig uitzicht op het kasteel dat trots boven op de oude vestingmuren staat. Naast dit kostbare architecturale erfgoed kan je al wandelend in de buurt van Barbençon het inheemse taxus natuurreservaat bewonderen, één van de laatste in Wallonië!

Lac de Barbençon

Lac et château de Barbençon © Rita photographie

Te midden van een smalle meander van de Eau Blanche, verschijnt Lompret in een groene oase. Ontdek de hoge klif van Franc Bois die over het dorp waakt, met zijn kalkgrasvelden, zijn natuurreservaat van inheemse taxus, geklasseerd als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië, en zijn klimgebied. Geniet van het mooi uitzicht bij het Romeinse kamp. En een eindje verderop kan je een rijke en ongerepte natuur ontdekken in de aquascoop van Virelles.

Lompret eau blanche nature

Lompret Rita photographie

In de Luikse regio van de Famenne is My een paradijs voor wandelaars, liefhebbers van weidse landschappen en een bijzondere natuur. Een prachtige dreef met honderdjarige lindebomen leidt naar de voet van de imposante kasteelhoeve waarbij de befaamde “Vieux Tilleul” (oude lindeboom) je verwelkomt in hartje dorp. Wandel door de vallei van de Ourthe en verken de geheime vallei van de Lembrée en zijn bosreservaten. Trek er verder op uit over de bergkammen en geniet van prachtige uitzichten op de Famenne en de Ardennen!

Ny, gelegen in de provincie Luxemburg, dankt zijn schoonheid aan de subtiele combinatie van steen en water. In deze brede vallei kabbelen de Naive en de Douyet vredig tussen de kalkstenen gebouwen. De fonteinen en de oude molen fluisteren het rustgevende geluid van water. Maak even tijd voor jezelf en geniet van zijn kalmerende werking. In de bossen en op het platteland nodigen de landschappen van de Calestienne en de Fagne-Famenne je uit om op verkenning te gaan.

Als de lente aanbreekt, wordt het “mooie bloemendorp” van Sohier opgefleurd met prachtige kleuren op de gevels en opvallende bloemperken. Al wandelend ontdek je de vijver die geklasseerd is als watergebied van biologisch belang, en het kasteelpark met zijn opmerkelijke bomen. De omliggende landschappen van het dorp zijn een lust voor het oog. Geniet van een natuurfototocht aangeboden door het Regionaal Toerismebureua en ontdek zo het uitzonderlijke decor dat het Natuurpark van de Zuidelijke Ardennen biedt.

Aan de rand van de Naamse Fagne-Famennestreek ligt Soulme aan de top van een heuvel. Het ideale vertrekpunt voor een idyllische wandeling, waar paden je leiden naar de ongerepte natuur. Geniet van de prachtige vallei van Hermeton of de nabijgelegen oude marmergroeve.

 

Soulme Fagne-Famenne

Soulme

Vierves-sur-Viroin ligt aan de oever van een rivier en wordt gesierd door groene weiden en kalkstenen heuvels die een uitzonderlijke fauna en flora herbergen. Dit dorpje op de flank van heuvels ligt in een landschap dat getekend wordt door de Viroin en maakt deel uit van het Natuurpark van Viroin-Hermeton. Geniet ten volle van dit landschap van Calestienne door de bospaden te beklimmen tot aan de rots van Madoux, een plek van groot biologisch belang. Of tot aan het uitkijkpunt van de kanonnen, voor een adembenemend uitzicht over de vallei en het majestueuze silhouet van het kasteel van de graven van Hamal!

Vierves-sur-Viroin

Vierves-sur-Viroin – Fagne-Famenne

Ardennen

In het Natuurpark van de Zuidelijke Ardennen ligt Laforêt langs de Semois. Geniet van de kronkelende rivier en zijn rustgevend tempo dwars door de steile beboste hellingen. En herbron jezelf tijdens een wandeling langs de prachtige uitkijkpunten over het dorp en de vallei. En bij mooi weer mag je de pittoreske wandeling over de Semois niet missen met de “Pont de Claies”, deze handgemaakte houten loopbrug wordt elk jaar opnieuw geplaatst, een erfenis van de tabaksplanters die hem gebruikten om de bewerkbare grond langs de rivier te bereiken.

Laforêt

Laforêt

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de uitgestrekte bossen rondom het dorp Mirwart. Ga op verkenning door de weelderige bossen en de vallei van de Lhomme. En breng je nieuwsgierigheid tot aan de rots van Marie Gobaille. Aan de voet van het dorp kan je even op adem komen bij de visvijvers van het provinciaal domein, genesteld tegen het nationale bos. Of neem een rustpauze in het natuurreservaat Pré des Forges.  

Mirwart Château et cadre paysager

Mirwart ©Rita photographie

Domaine provincial de Mirwart

Domaine provincial de Mirwart © Rita photographie

Lotharingen

Het betoverende decor van Chassepierre, aan de voet van een cuesta, zal niet aan je oog ontsnappen. Een smalle vallei, steile hellingen, een meander, uitgestrekte weiden, dit charmante dorp heeft alles te bieden in een bijzonder natuurlandschap van het natuurpark van de Gaume. Vanaf het uitzichtpunt over het dorp en de oriëntatietafel geniet je van de Semoisvallei en de authentieke landschappen van Lotharingen.

Chassepierre

Chassepierre © Mark Rossignol

Bij de prachtige panorama’s en landschappen van Lotharingen hoort ongetwijfeld ook Nobressart, dat deel uitmaakt van het natuurpark van Attert. De schaduwrijke, beboste kruin van het immense Woud van Anlier, die het Ardense massief afbakent, ligt ten noorden van het dorp. In het zuiden en oosten markeren weiden en akkers de zacht glooiende landschappen van Lotharingen.

Dankzij zijn ligging op de zuidelijke helling van een cuesta, geniet Torgny van een gunstig microklimaat. Ontdek tussen het bosmassief, de vallei van de Chier, het uitgestrekte platteland en de wijngaarden dit pareltje van het zuiden waar de Provence in de lucht hangt! Het dorpje maakt deel uit van het natuurpark van de Gaume en ligt vlakbij het natuurreservaat Raymond Mayné, het eerste dat in België werd aangelegd. Laat je betoveren door de mediterrane fauna en flora. Dit mooie dorp is absoluut een bezoek waard!

Torgny Lorraine

Torgny

51 Wandelingen Natuurlijke landschappen en panorama’s

Condroz
 • Chardeneux
 • Crupet
 • Mozet
 • Thon-Samson

Boucle vélo 4: De la Meuse à la Somme, visitez le Condroz intime

Fietsroute

Quatre Beaux Villages sont au menu de cette belle et grande balade à vélo qui vous emmène à la découverte de la vraie nature du Condroz!

Land van Herve
 • Clermont-sur-Berwinne
Paysage de bocage à Olne

Clermont-sur-Berwinne: heuvels en bronnen van de Berwinne

Lange wandelingen

In Clermont belandt u midden in de unieke landschappen van het Land van Herve.

Plateau van de Henegouwse leemstreek
 • Montignies-sur-Roc
Montignies-sur-Roc en Hainaut

Montignies-sur-Roc: tussen tweelingrivieren

Lange wandelingen

Vertrekkende vanuit het charmante dorpje Montignies-sur-Roc kronkelt dit traject tussen de valleien van de Kleine en de Grote Honnelle.

Lotharingen
 • Nobressart

Nobressart: tussen Lorraine en Ardenne

Lange wandelingen

Aan de rand van de Ardennen rekt Nobressart zich uit in een halfrond van zacht groen.

Fagne-Famenne
 • Soulme
Soulme paysage

Soulme: waar natuur en erfgoed bleven stilstaan in de tijd

Lange wandelingen

Wie een omweg wil maken, kan terecht in Soulme, aan de rand van de Namense Fagne-Famenne.

Condroz
 • Celles
ermitage Saint Hadelin Celles

Celles: in de voetsporen van Sint-Hadelijn

Lange wandelingen

Celles, de authentieke parel van de Namense Condroz, ligt in de vallei van het riviertje Saint-Hadelin.

Lotharingen
 • Chassepierre

Chassepierre: verrassende Semois

Lange wandelingen

Chassepierre geniet faam omwille van zijn Internationale Straatkunstenfestival. Maar ook zijn idyllische kader te midden van de Semoi kan zeker bekoren.

Fagne-Famenne
 • Sohier
Sohier en fleurs

Sohier: dorp van talrijke kleuren

Korte wandelingen

Op de grens van de Famenne en de Ardennen komt u terecht in een groene omgeving waaruit een grijs silhouet oprijst – het geheel zal u zeker bevallen…

Ardennen
 • Gros-Fays
 • Laforêt
 • Mirwart
 • Our

Speciale route-De Ardennen: authentiek én dichtbij

Routebeschrijving

Tijdens dit parcours van een negentigtal kilometer, ontdekt u onder meer de charmes van de 4 “Beaux Villages” om één van de meest symbolische regio's van Wallonië te ontdekken.

Condroz
 • Sosoye
Eglise Notre-Dame à Sosoye

Sosoye: een pareltje van de Molignée

Korte wandelingen

Of u uit Falaën of Maredret komt, de wilde en pittoreske meanders van de Molignée leiden u naar Sosoye.

Condroz
 • Crupet

Crupet: bossen en valleien rond Crupet

Lange wandelingen

Midden in een onstuimig reliëf, gevormd door een reeks uit de heuvels afdalende beekjes, rijst Crupet op.

Condroz
 • Thon-Samson

Thon-Samson: een dorp tegen de heuvels

Lange wandelingen

Het dorpje Thon-Samson, in de Namense Condroz, ligt tegen een glansrijke achtergrond die uitkijkt op de valleien van de Maas en de Samson.

Ardennen
 • Our
Eglise Saint-Laurent à Our

Our: land van tradities en toekomst

Korte wandelingen

Het dorp « Our » nestelt zich in de vallei van de Our, zachtjes uitgehold in de loop van de tijd.

Condroz
 • Chardeneux
Habitat traditionnel à Chardeneux

Chardeneux: kleine parel van de echte Condroz

Korte wandelingen

En klein, maar levendig dorp dankzij zijn terroir en zijn inwoners. Dit typisch dorp van de « Echte Condroz » heeft heel wat verleidingen in huis.

Fagne-Famenne
 • Lompret
Lompret

Lompret: een groen schrijn

Korte wandelingen

Het hartje van Lompret ligt op vijf kilometer van Chimay.

Land van Herve
 • Soiron

Soiron: groene wildgroei van wouden

Lange wandelingen

Soiron is een afgelegen plek midden in een weelderige natuur met boomgaarden met verspreide hagen. Het neemt een knusse plek in een vallei gevormd door het heldere water van de Bola.

Ardennen
 • Laforêt

Laforêt: langs de Semois

Lange wandelingen

Laforêt strekt zich uit langs de Semois, midden in het Ardense bosrijke massief.

Fagne-Famenne
 • Barbençon
Lac et château de Barbençon

Barbençon: aan de voet van het meer

Lange wandelingen

Het leven in dit geschiedenisrijke dorp is onlosmakelijk verbonden met de heerlijkheid van Barbençon.

Fagne-Famenne
 • Sohier

Sohier: landschapswandeling

Lange wandelingen

Met zijn op een heuvelrug uitgestrekte bebouwing ligt Sohier in een kleurrijk decor van weilanden, bossen en gewassen.

Ardennen
 • Laforêt
laforet

Laforêt: dorp van geheimzinnige legenden en fantastische verhalen

Korte wandelingen

Laforêt, een Ardens dorpje van de gemeente Vresse-sur-Semois, ligt op de linkeroever van de Semois.

Condroz
 • Mozet
Mozet village Wallonie

Mozet: niet te missen natuur

Lange wandelingen

Mozet ligt verborgen in een groene omgeving, in de glooiingen van de Condroz-heuvels.

Land van Herve
 • Clermont-sur-Berwinne
 • Limbourg
 • Olne
 • Soiron
Barbançon

Buitengewone route: door het Land van Herve en Vesder

Routebeschrijving

Ga op ontdekking in de mooie streek van het Land van Herve en Vesder! Tijdens de tocht van een honderdtal kilometer toont deze route de schoonheid van de 4 Mooie Dorpen in de streek.

Lotharingen
 • Chassepierre
Chassepierre

Chassepierre: wanneer de Semois op het toneel komt!

Korte wandelingen

Chassepierre dankt ongetwijfeld zijn naam aan de twee Latijnse woorden « Casa Petra » die « Stenen huis » betekenen.

Fagne-Famenne
 • Vierves-sur-Viroin
Vierves-sur-Viroin

Vierves-sur-Viroin: afspraak met de natuur

Lange wandelingen

Vierves-sur-Viroin ligt aan de oever van een rivier en kent een prachtige uitstraling tussen de omliggende groene weilanden en kalkstenen heuvels.

Fagne-Famenne
 • Lompret

Lompret: meanders van de Eau Blanche

Lange wandelingen

Op een door groen overdekte plek duikt het kleine dorpje Lompret op, midden in een nauwe meander van de Eau Blanche.

Ardennen
 • Our
Village_Our

Our: de Grand Roli en de stroomversnellingen van de Our

Lange wandelingen

Het hippe dorpje Our ontluikt in een landschap dat zijn in de loop der jaren gevormde glooiingen te danken heeft aan de gelijknamige rivier.

Land van Herve
 • Olne

Olne: smaakvolle bestemming

Korte wandelingen

Te midden van een landschap dat het midden houdt tussen het zachtglooiende Land van Herve en het gevarieerde Ardens massief verraadt alleen de torenspits van de Église de aanwezigheid van het dorpje.

Condroz
 • Falaën

Falaën: tussen Meuse en Molignee

Korte wandelingen

Falaën met zijn grote verscheidenheid aan bouwkundig, industrieel, landschappelijk en cultureel erfgoed ligt ingebed in een glooiend landschap, en wordt gekenmerkt door de ruïnes van "Montaigle".

Condroz
 • Crupet
Crupet in de sneeuw

Crupet: langs de molen

Korte wandelingen

In het smalle dal van Crupet en haar bijrivieren zal u verrukt zijn door de bescheiden schoonheid van de huizen, sierlijk ingebed in een vredig en heuvelachtig landschap.

Fagne-Famenne
 • Ny

Ny: langs de Isbelle-vallei

Lange wandelingen

De manier waarop steen en water subtiel in elkaar overvloeien verklaart de pracht van Ny.

Fagne-Famenne Plateau van de Henegouwse leemstreek
 • Barbençon
 • Lompret
 • Ragnies
 • Soulme
 • Vierves-sur-Viroin
Pays des Lacs

Speciale route: het Land van de Meren

Routebeschrijving

Vertrek voor een kennismaking met de mooiste Dorpen van Wallonië van het Land van de Meren! Op een reis van een honderdtal kilometer, dit circuit toont u de charme van 5 mooie dorpen van de streek.

Lotharingen
 • Torgny
TORGNY

Torgny: een dorpmet zuidelijke kleuren

Korte wandelingen

Torgny, een klein zuidelijk Lotharings dorp, leunend tegen een heuvelwand, wordt door het omringende Ardens massief beschermd tegen de noordoostenwind.

Ardennen
 • Mirwart

Mirwart: oneindig groen

Lange wandelingen

Natuurliefhebbers zullen zeker de uitgestrekte bossen kunnen waarderen die het dorp Mirwart omringen.

Fagne-Famenne
 • My
My ferme-château Wibin-Gillard

My: juweeltje tussen Ardennen en Condroz

Korte wandelingen

Herinnering aan een zeer machtige heerschappij, My wordt vanaf 874 vermeld.

Land van Herve
 • Soiron

Soiron: in het land van distels

Korte wandelingen

Soiron, gelegen in een dal waar de Bola doorheen stroomt en omringd door bosschages, boomgaarden en grasland, is als een discrete hide-away die u niet snel zal vergeten.

Condroz
 • Chardeneux
Chardeneux

Chardeneux: welkom in de echte Condroz!

Lange wandelingen

Ontdek het fijne dorpje Chardeneux en betreed de “echte Condroz”!

Plateau van de Henegouwse leemstreek
 • Aubechies
Aubechies

Aubechies: een wandeling doorheen de tijd

Lange wandelingen

Met zijn eindeloze zicht op culturen en weilanden strekt het dorp Aubechies zich uit in een uitermate bucolisch of landelijk kader.

Fagne-Famenne
 • My
Frondaison à My

My: langs de Famenne

Lange wandelingen

In de Luikse Famenne-streek bekoort het rustige dorpje My alle erfgoedliefhebbers alsook enthousiaste wandelaars.

Plateau van de Henegouwse leemstreek
 • Montignies-sur-Roc
Place à Montignies_sur_Roc

Montignies-sur-Roc: het juweeltje van de Hauts-Pays

Korte wandelingen

Montignies-sur-Roc maakt deel uit van het Natuurpark van de Hauts-Pays en heeft zijn naam te danken aan de rots waarop de Onze-Lieve-Vrouwekerk staat.

Condroz
 • Falaën

Falaën: kastelen, rotsen en rivieren

Lange wandelingen

Falaën ligt in de buurt van Maredsous en van de Molignée-vallei. Het onthult zijn kalkstenen woningbouw, waar de klokkentoren van de kerk alsook de drie hoge toren van de kasteelhoeve opduiken.

Fagne-Famenne
 • Barbençon
credits to Rita Van De Walle

Barbençon: streek van emotie en eeuwenoude stenen

Korte wandelingen

Het dorp, bakermat van de landsheren van Barbençon, was beroemd voor zijn glas- en marmerindustrie.

Ardennen
 • Gros-Fays
Gros-Fays

Gros-Fays: Ardense flair

Korte wandelingen

Met zijn traditionele huizen in leisteen kan Gros-Fays niet typischer Ardens zijn.

Fagne-Famenne
 • Soulme
Moulin de Soulme

Soulme: de naamse Venen op het einde van de weg

Korte wandelingen

Het dorp ligt ingebed in een fraaie groene omgeving, ver van de hoofdwegen, waardoor de straten hun traditionele sfeer hebben behouden.

Land van Herve
 • Olne
Paysage de bocage à Olne

Olne: de heuvels via Vaux en het Bois d'Olne

Lange wandelingen

Olne ligt aan de voet van het Land van Herve en strekt zich uit te midden van weides en boomgaarden.

Ardennen
 • Mirwart
MIRWART

Mirwart: een kasteel genesteld in het groen

Korte wandelingen

Mirwart is een pittoresk dorpje waarop de tijd geen vat lijkt te hebben.

Condroz
 • Celles
 • Crupet
 • Falaën
 • Mozet
 • Sosoye
 • Thon-Samson
 • En andere dorpen

NEW/ Kunstparcours "Zes stappen richting kunst tussen Samson en Lesse"

Routebeschrijving

Ontdek de Condroz! Deze hedendaagse kunstroute laat u ook de prachtige landschappen van Condruz ontdekken, een land van authentieke smaken en een bewaard gebleven gebouwd erfgoed!

Fagne-Famenne
 • Vierves-sur-Viroin
Château des comtes de Hamal à Vierves-sur-Viroin

Vierves-sur-Viroin: een afspraak met de natuur

Korte wandelingen

Vanaf de hoogten zoomt u in op het dorp en het fraaie kasteel «des Comtes de Hamal».

Ardennen
 • Gros-Fays
Gros-Fays

Gros-Fays: reflectie van de Ardennen

Lange wandelingen

Een groen eiland bebouwd met traditionele woningen uit leistenen; zo verschijnt Gros-Fays, omringd door weilanden en bebouwde velden.

Land van Herve
 • Limbourg

Limbourg: van de vesting tot de neus van Napoleon

Lange wandelingen

De oude vesting van Limbourg was de hoofdstad van het oude Hertogdom Limburg. Boven een smalle bocht van de Vesder ligt het tegen een rotsachtige bergrug.

Lotharingen
 • Torgny
Torgny Lorraine

Torgny: een cuesta waar u zich in de Provence waant

Lange wandelingen

Dankzij zijn zuidelijke ligging tegen een cuesta (kust) kent Torgny een geprivilegieerd microklimaat.

Condroz
 • Sosoye
Condroz Sosoye randonnée

Sosoye: de schoonheid van de Molignée

Lange wandelingen

Het verleidelijke dorpje Sosoye ligt verzonken in een diepe inham. Het verrijst op de plek waar de vallei lichtjes verbreedt en waar het water van de Molignée kabbelt.

Zie andere inspiraties

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie