Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

De top

    • Sint-Maartenskerk : Een prachtig witgekalkt monument uit 1702 midden in een oud omheind kerkhof, met uitzicht op de Semois  

    • Oude molen en Trou des fées (feeënput): Restanten van een oude molen en een holte gegraven in de rots, waar magische wezens wonen… 

    • Oude pastorie : Imposant huis gebouwd in 1790, gekenmerkt door de hoogte van de verdiepingen en het “mansardedak” 

    • Passerelle du Breux: Op de ruïnes van de oude trambrug die tijdens de tweede wereldoorlog is verdwenen

Een charmante en verrassende ontdekking

In de maand augustus wemelt het in Chassepierre van artiesten en toeschouwers. Dit mooie dorp is bekend voor zijn jaarlijkse internationale straatkunstenfestival. Het is ook een paradijs voor schilders op zoek naar droomlandschappen: de Semois met zijn sierlijke bochten die het dorp omgeeft, de overheersende witte kleuren van het dorp in een majestueuze groene omgeving die wordt gekenmerkt door een steile eerste cuesta (heuvel).

De feeën waren aanwezig bij de geboorte van het dorp. Men vindt hun sporen terug onder de kerk: de “Trou des Fées” (Feeënput), een uitzonderlijke geologische getuige van het Tertiair tijdperk, is een netwerk van ondergrondse galerijen die door de mens in de cron (kalksteen) zijn gegraven. Onder de fundamenten strekken de galerijen zich uit van de oude molen en lopen door tot de pastorie, waar ze samenvloeien met de kelders. De “Trou des Fées” (Feeënput) en de ruïnes van de molen zijn gerestaureerd en geïntegreerd in een rondleiding. Er is leven in de… molen.

“Moulin banal” is gekend in de streek voor tal van evenementen zoals theater, muziekconcerten… De kerk uit 1702 is afgewerkt met wit pleisterwerk. De huizen uit de 18e en 19e eeuw die de kerk omringen vormen een interessant architecturaal geheel dat uitnodigt om ontdekt te worden. In het hart van het dorp vindt elke zondagochtend de boerenmarkt plaats.

Maison du Tourisme de Gaume 
Rue du Moulin, 35

6740 Etalle
Tél. : +32 (0)63/ 39 31 00
Site web

 

Syndicat d’Initiative de Florenville s/ Semois
Esplanade du Panorama, 1
6820 Florenville
Tél. : +32 (0)61/ 31 12 29 
Site web

Ontdek de mooiste dorpjes in de buurt

Breid uw bezoek aan Wallonië uit op VISITWALLONIA.BE

Visit Wallonia

De winkel van de mooiste dorpen

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie