Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

Ontdek Sosoye tijdens een wandeling van 2,7 kilometer.

Dit kalkstenen dorpje in de Condroz ligt grotendeels langs de hoofdstraat. Een aantal gebouwen op een kleine heuvel trekken al snel de aandacht : de prachtig gerestaureerde Geboortekerk uit de 18de eeuw – onder monumentenzorg – en de dichtbijgelegen en eveneens geklasseerde pastorie en de 17de -eeuwse tiendenschuur.

De oude spoorlijn Tamine Dinant ligt er nog steeds, maar vreemd genoeg hoort men er geen trein… Slechts het zachte slingeren van de huidige fietskarretjes op het spoor! Maak gebruik van dit vervoermiddel! Weliswaar iets langzamer, maar u wordt beloond door schitterende uitzichten over de vallei.

Toch een goede raad van de « montagnards », zoals de inwoners van Sosoye genoemd worden : neem gewrichtsolie en krammen mee als u de top van de berg van Ranzinelle wilt bereiken!

Toeristische sites

  • Geboortekerk en Pastorie
  • Tiendenschruur
  • Klassieke dubbelwoning
  • Berg van « Ranzinelle » natuurreservaat
  • Brouwerij Baudart
  • Oude school

Praktische informatie

Panneau de départ dans le centre du village
rue de marteau
5537 Sosoye

Syndicat d’Initiative d’Anhée Meuse-Molignée

Rue de la Molignée, 8 – 5537 Anhée

+32(0)/82 61 39 00

www.meusemolignee.be

Bekijk de PDF van de wandeling
Aantal
kilometers: 
2,7 km

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie