Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

Langs de zuidelijke helling van de cuesta Bajociana, aan de bovenrand van het dorp, strekt zich het reservaat “Raymond Mayné” uit, genoemd naar een gepassioneerd natuuronderzoeker. Het was een van de eerste natuurreservaten in België.

Deze prachtige plek, die bestaat uit een oude gemeenschappelijke steengroeve waar de bewoners bouwstenen wonnen en uit kalkgrasvelden, geniet van een droog en warm klimaat, klimatologische omstandigheden die gunstig zijn voor de ontwikkeling van een uitzonderlijke flora en fauna.

Verschillende zeldzame planten en unieke soorten zijn hier te zien, zoals de enige Waalse exemplaren van de spinorchidee, de bergcicade en de bidsprinkhaan.

De classificatie van het reservaat als historische plaats in 1988 bevestigt het grote belang ervan.

Praktische informatie

RESERVE NATURELLE

Chem. de la Montagne 13, 6767 Rouvroy

MAISON DU TOURISME DE GAUME

Rue des Grasses-Oies, 2/B – 6760 Virton
+32(0)63/57 89 04

www.soleildegaume.be 

SYNDICAT D’INITIATIVE LE MÉRIDIONAL

Place Albert Paul, 6 – 6767 Torgny

+32(0)63/57 83 81

www.torgny.be 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie