Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

De bocage, die met het platteland wordt geassocieerd, bevestigt met trots de landschappelijke identiteit en het groen van het Land van Herve.

Oorspronkelijk scheidde dit netwerk van heggen de veeteeltgebieden van de teeltgebieden om het vee in toom te houden en een vegetaal raster op de schaal van het landschap te creëren.

In de 17e eeuw verschenen in de bocage fruitbomen als bron van extra inkomsten en droegen zij bij tot de landschappelijke identiteit van het Pays de Herve.

Naast zijn erfgoed draagt de bocage ten volle bij tot de diversiteit van onze landschappen, de instandhouding van de biodiversiteit en de strijd tegen bodemerosie. Heggen, die een reservoir van voedsel, een toevluchtsoord of een nestplaats zijn, zijn vitale ruimten voor vele planten- en diersoorten.

Voor meer informatie, zie onze erfgoedfiche.

Praktische informatie

MAISON DU TOURISME DU PAYS DE HERVE

Place de la Gare, 1 – 4650 Herve
+32(0)87/69 31 70 

www.paysdeherve.be 

ADMINISTRATION COMMUNALE D’OLNE 

Rue du Village, 37 – 4877 Olne

+32(0)87/26 02 72 

www.olne.be

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie