Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

Via een route van 1,9 kilometer ontdek je het rijke erfgoed en de bezienswaardigheden van dit dorp waar de ethymologische achtergrond « Distelland » betekent.

Chardeneux ligt op de zuidelijke helling van een bergkam met onderaan een bebost gedeelte en strekt zich langzaam uit tot diep in het dal waar een riviertje loopt.

De achthoekige torenspits, omringd door de vier torentjes, van het mooi romaans kerkje brengt u naar het dorpspleintje, het hart van het dorp, waar ‘s zomers’ de idyllische straatjes volop in bloei staan. De bouw van de kalkstenen huizen met hun leistenen daken werd aangepast aan het reliëf van de omgeving.

Door hun grote verscheidenheid en diverse bijgebouwen vertegenwoordigen zij een bouwkundig geheel van hoge kwaliteit in een levendig straatbeeld. Als u er doorheen wandelt, ontdekt u een vredig dorpje waar landbouw en bewoning goed samengaan.

Toeristische sites

  • Geboortekapel van de Heilige Maagd
  • Li Bérodi
  • Oude wasbrug
  • Fontein
  • Gerechtshof
  • Oude pastorie
  • Condrusische U-vormige hoeve

Praktische informatie

Syndicat d’Initiative de Somme-Leuze

Rue de l’Eglise, 4 – 5377 Heure

+32(0)86/32 25 67

www.somme-leuze.be

Bekijk de PDF van de wandeling
Aantal
kilometers: 
1,9 km

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie