Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

De top

 

  • Saint-Georgesplein : Beschermd architecturaal geheel met tal van bijzondere gebouwen – Uitzonderlijk Erfgoed van Wallonië 

  • Kerk Saint-Georges (14e eeuw) De gotische beuk rust tegen de muur en biedt bescherming aan de vesting – Uitzonderlijk Erfgoed van Wallonië 

  • L’Arvô (17e eeuw) : Voormalig stadhuis en gerechtsgebouw met een toeristisch informatiepunt – Beschermd monument 

  • Fontein van de Maagd : Een stenen pomp met daarop het standbeeld van de Maagd  

  • La Porte d’en bas (de voordeur) : De noordelijke ingang van Limbourg werd vroeger bewaakt door het feodale kasteel uit de 15e eeuw en bestond ooit uit 2 torens, een slotgracht en een ophaalbrug 

  • Oude stadsmuren : Aan de westelijke kant herinneren oude vestingmuren en een uitkijkpunt ons eraan dat de vestingstad al in de 11e eeuw werd beschermd. 

Een bezoek tussen kunst en geschiedenis

Het betreden van deze vesting is op zichzelf al een indrukwekkende ervaring, want in het verleden werd de oude vesting ontoegankelijk geacht voor de vijand. Als hoofdstad van het vroegere hertogdom Limburg kijkt het dorp uit over de Vesdervallei en ontvouwt zijn schoonheid vanop het rotsplateau. De gotische kerk van Saint-Georges is een eerste blikvanger te midden van het omheinde coulisselandschap van het Land van Herve en de ontluikende Ardennen. De kerk maakt deel uit van een cultureel erfgoed dat bezoekers terugvoert naar de Middeleeuwen. Vlak ervoor prijken de oude charmante woningen, die rond een uitzonderlijk plein met kiezels uit de Vesder tegen elkaar gedrukt staan. Het historische centrum is geklasseerd als uitzonderlijk erfgoed in Wallonië.

Andere monumenten vullen dit middeleeuwse erfgoed aan: het vredegerecht (Arvô), de vestingmuren, de fontein van de Maagd en de stenen tafel. De gewelfde steegjes vervlechten de huizen soms met elkaar en nodigen uit om lang vervlogen tijden te herbeleven alsook de prachtige landschappen rondom te ontdekken. Een leuke afsluiter van deze wandeling is een bezoek aan Brasserie Saint-Georges. En aan keuze geen gebrek met meer dan 100 speciale bieren en tal van heerlijke typische streekgerechten. Kortom een absolute aanrader.

 

Maison du Tourisme du Pays de Vesdre
Rue Xhavée, 61
4800 Verviers
Tél. : +32(0)87/78.79.99
Site web

 

Royal Syndicat d’Initiative de Limbourg
Place Saint-Georges, 30
4830 Limbourg
Tél. : +32(0) 494/ 59 55 91
Site web

Breid uw bezoek aan Wallonië uit op VISITWALLONIA.BE

Visit Wallonia

Wandelingen

  • Mirwart

Totemus Mirwart : Een kasteel genesteld in het groen

TotemusTotemus

In het hart van de Belgische Ardennen ligt knus genesteld in het groen, het pittoreske dorpje Mirwart, omgeven door niets dan bossen.

  • Limbourg

Limbourg : A l'assaut des campagnes limbourgeoises

Totemus

Nature intacte et patrimoine exceptionnel sont au rendez-vous à Limbourg, un des Plus Beaux Villages de Wallonie ! Partez à la découverte de l’ancienne place forte médiévale conservée dans son écrin.

  • Clermont-sur-Berwinne
  • Limbourg
  • Olne
  • Soiron

Ontdek het prachtige coulisselandschap van het land van herve

Fietsroute

Smeer je kuiten in, bestijg je stalen ros en deze uitstap in the Land van Herve en Vesdre verzorgt de rest !

  • Limbourg

Limbourg: van de vesting tot de neus van Napoleon

Lange wandelingen

De oude vesting van Limbourg was de hoofdstad van het oude Hertogdom Limburg. Boven een smalle bocht van de Vesder ligt het tegen een rotsachtige bergrug.

  • Limbourg

Limbourg: ongerepte natuur, een uitzonderlijk erfgoed

Korte wandelingen

De hoofdstad van het voormalige Hertogdom Limburg gold als een onneembare vesting. Deze voormalige bolwerk bekleedt immers een strategische locatie aan de oevers van de Vesder.

  • Clermont-sur-Berwinne
  • Limbourg
  • Olne
  • Soiron
Barbançon

Buitengewone route: door het Land van Herve en Vesder

Routebeschrijving

Ga op ontdekking in de mooie streek van het Land van Herve en Vesder! Tijdens de tocht van een honderdtal kilometer toont deze route de schoonheid van de 4 Mooie Dorpen in de streek.

De winkel van de mooiste dorpen

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie