Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

De top

Een landelijk erfgoed

Het dorp Raignies ligt te midden van groene landschappen met lieflijke namen: Blanchamps, Cocriamont, Gravelotte, Champ du Marais en Champ d’Hymnée. In het dorpscentrum langs de beek Marais is de (gedeeltelijk) Romaanse kerk Saint-Martin een bezoekje waard! Hier zie je bijzondere eikenhouten koorbanken waarvan de helft in een vergelijkbare kerk in het Engelse Cockayne staat! Neem zeker ook een kijkje in het “Spaanse Huis” en de grote boerderijen die het groene landschap sieren, de trots van de “ragnicoles”, zoals de inwoners zich noemen. Deze boerderijen van kalk- en baksteen waren ooit eigendom van de abdij van Lobbes en dragen de naam “Hoeve van het Hof” (Ferme de la Cour), “Boerderij Rose” (Ferme Rose), “Eiken Boerderij” (Ferme du Chêne),… . Ze zijn als het ware mini-dorpjes met woningen, schuren, stallen, werkplaatsen…

Na een wandeling door de velden en steegjes, kunnen liefhebbers van vruchtenwijnen en de typische alcoholische dranken van de beroemde distilleerderij van Biercée ongetwijfeld hun hart ophalen… En wie graag een partijtje golf speelt, leeft zich ongetwijfeld uit op de immense golfbaan te midden van de prachtige landschappen!  

 

 

Maison du Tourisme Pays des Lacs
Route de la Plate Taille, 99
6440 Boussu-Lez-Walcourt
Tél. : + 32 (0)71/ 14 34 83
Site web

 

Office du Tourisme de Thuin
Place Albert 1er, 2
6530 Thuin
Tél. : + 32 (0)71/ 59 54 54
Site web

Ontdek de mooiste dorpjes in de buurt

Breid uw bezoek aan Wallonië uit op VISITWALLONIA.BE

Visit Wallonia

De winkel van de mooiste dorpen

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie