Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

De Hangende Tuinen van Thuin, gelegen op de zuidelijke helling van de Biesmellevallei, bieden een originele wandeling op de hoogten van de stad.

Tijdens de verschillende fasen van de vestingwerken van de stad werden op de noordelijke en zuidelijke hellingen terrassen aangelegd. De burgers, die over weinig groen beschikten, maakten er moestuinen van.

Vandaag de dag zijn er zo’n 200 terrasvormige tuinen te ontdekken langs de geplaveide straten, die erkend zijn als onderdeel van het uitzonderlijke erfgoed van Wallonië.

De uitzonderlijke zonneschijn en de warmte die door de muren wordt opgeslagen, maken het mogelijk er wijnstokken te verbouwen, maar ook een zeer bijzondere fauna en flora aan te treffen.

Praktische informatie

MAISON DU TOURISME PAYS DES LACS 

Route de la Plate Taille, 99
6440 Boussu-lez-Walcourt

+32(0)71/14 34 83

www.cm-tourisme.be 

OFFICE DU TOURISME DE THUIN

Place Albert Ier, 2 – 6530 Thuin

+32(0)71/59 54 54

www.tourisme.thuin.be

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie