Vereniging
MDVW
Huis voor
Stedenbouw
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie
Bekijk kaart
Logo Plus Beaux Villages de Wallonie

Verantwoord reizen in de mooiste dorpen van Wallonië

Wil je op de pauzeknop drukken? Behoefte om ons opnieuw te verbinden met de natuur, met de geest van de plaats, met onze wortels, ver van de drukte en de anonimiteit van de grote steden? Maak dan los in slow-toerisme modus! Haal adem en geniet van de Mooiste Dorpen van Wallonië!Wil je op de pauzeknop drukken? Behoefte om ons opnieuw te verbinden met de natuur, met de geest van de plaats, met onze wortels, ver van de drukte en de anonimiteit van de grote steden? Maak dan los in slow-toerisme modus! Haal adem en geniet van de Mooiste Dorpen van Wallonië!

Fagne-Famenne

Gelegen aan de oevers van het meer van Virelles, op drie kilometer van het dorp Lompret, nodigt Aquascope je uit voor een leerrijke ontdekkingstocht door een prachtige en ongerepte natuur.

voyage responsable à l'Aquascope de Virelles

Aquascope de Virelles © Natagora

Ardennen

Een weekendje weg, maar anders, weg van de platgelopen paden? Ontdek bij de 4 Mooiste Dorpen van de Ardennen een rondrit die de dorpjes met elkaar verbindt van station tot station. In de ware stijl van slow tourisme doorkruis je de dorpen Gros-Fays, Laforêt, Mirwart en Our.

Pont de claies Vresse-sur-Semois

© Rita photographie

Zie andere inspiraties

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De vereniging "De Mooiste Dorpen van Wallonië" is de overkoepelende organisatie van een netwerk van 32 dorpen, elk met een sterke territoriale identiteit en een traditionele architectuur. Met als doel de herwaardering van het landelijke, culturele en natuurlijke erfgoed van Wallonië, draagt zij bij tot de ontwikkeling van een lokaal en verantwoord toerisme.

Meer informatie